Reprezentanții cultelor religioase nu vor bisericile închise de Crăciun

craciun biserici
credincioșii vor ca bisericile să fie deschise de sărbători

Bisericile nu se vor închise de sărbători. Ce decizie a luat Guvernul?!

Raed Arafat a apreciat conversația cu reprezentanții cultelor religioase și a menționat că va ține cont de părerile acestora.

Bisericile rămân deschise de sărbători

Reprezentanții cultelor religioase vor ca bisericile să rămână deschise de Crăciun. De aceea, au trimis un comunicat către Guvern  pentru a reuși să-și expună ideile.

Citeste si: Traian Băsescu cere îndepărtarea lui Raed Arafat: „Nu lăsaţi ţara şi viaţa oamenilor pe mâna lui”

„Întâlnirea şi-a propus ca prin dialog şi parteneriat între culte şi autorităţile publice, deciziile care vor fi luate în perioada care urmează pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2  să răspundă atât nevoilor de protecţie a sănătăţii publice, cât şi a celor religioase ale credincioşilor. Cultele religioase au apreciat faptul că legislaţia adoptată de autorităţile publice centrale în perioada pandemiei este conformă standardelor şi normelor internaţionale în materie de libertate religioasă.

Cu toate acestea, din informaţiile oferite de către culte, lipsa dialogului şi a consultării permanente dintre autorităţile publice şi reprezentanţii cultelor au dus, în anumite situaţii, la aplicarea defectuoasă de către autorităţile locale a deciziilor autorităţilor centrale.

craciun biserici
credincioșii vor ca bisericile să fie deschise de sărbători[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Klaus Iohannis, despre situația din România și despre vaccinul anti-Covid-19: „Noi suntem cu toții foarte îngrijorați”

Un alt aspect care a fost discutat este acela al organizării slujbelor religioase în perioada anotimpului rece, perioadă în care se celebrează una dintre cele mai importante sărbători creştine, Naşterea Domnului.

Reprezentanţii cultelor religioase au susţinut că măsurile dispuse prin Ordinul comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne, cu avizul secretarului de stat pentru culte, trebuie menţinute în continuare deoarece sunt minim invazive în ceea ce priveşte restrângerea dreptului de manifestare a libertăţii religioase  în colectiv şi trebuie evitată revenirea la măsurile care dispuneau oficierea slujbelor religioase în comun fără prezenţa credincioşilor sau doar în exteriorul lăcaşurilor de cult”, se arată în comunicat.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Coronavirus România

Până la momentul actual pe teritoriul României s-au înregistrat 8.510 de decese din cauza infecției cu virusul SARS-CoV-2.

biserici inchise de craciun
credincioșii vor să fie bisericile deschise permanent[Sursa foto: PixaBay]

Între 11.11.2020 și 12.12.2020 au fost raportate 121 de decese din pricina aceluiași virus.

Masca de protecție este obligatorie atât în spațiile închise cât și în spațiile deschise.

 

 

 

 

 

 

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Klaus Iohannis, despre situația din România și despre vaccinul anti-Covid-19: „Noi suntem cu toții foarte îngrijorați”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."

Cu ce sechele rămân pacienții care se vindecă de Covid-19? Anunțul îngrijorător al specialiștilor!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies