Parada de 1 decembrie 2020. Ce măsuri au fost luate: „Sufletele și inimile românilor vor bate de 1 decembrie oriunde”

Parada de 1 decembrie
Parada de 1 decembrie, măsuri luate

Iată cum se va desfășura parada de 1 decembrie, de Ziua Națională a României în București, dar și la Alba Iulia.

La doar câteva zile după ce starea de alertă a fost prelungită din cauza situației din România, autoritățile au anunțat cum se va desfășura parada de 1 decembrie.

Pentru că nu s-a observat nicio îmbunătățire de la impunerea ultimei stări de alertă din 14 octombrie, autoritățile au prelungit-o până în luna decembrie.

Ceremonia oficială de 1 decembrie se va desfășura în condiții speciale anul acesta și va dura cel mult o oră, motiv pentru care doar 400 de persoane vor putea participa la adunarea din piața Arcului de Triumf din municipiul București.

În cazul municipiilor reședință de județ, parada se poate desfășura cu participarea a cel mult 100 de persoane.

Parada miliara de 1 decembrie
Parada miliara de 1 decembrie, ce măsuri au fost luate[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Ce trebuie să conțină declarația pe proprie răspundere, în cazul în care treci printr-o localitate în carantină

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Spre deosebire de alți ani, aceste evenimente nu vor fi disponibile pentru public, ci doar oficialii vor putea asista.

Masca de protecție va fi obligatorie și la parada de 1 decembrie, pentru a evita noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. În plus, toate persoanele care sosesc în spațiul delimitat vor fi nevoiți să își dezinfecteze mâinile cu substanțele puse la dispoziție de organizorii evenimentului.

Citeste si: COVID-19 România! Alte două localități intră în carantină!

„Cred că este foarte importantă calitatea activităţilor, nu dimensiunea şi amploarea lor şi în felul acesta căutăm soluţii astfel încât să marcăm Ziua Naţională în conformitate cu rigorile impuse de limitările şi restricţiile pandemiei Covid-19.”, a afirmat ministrul Apărării.

Ce se întâmplă cu parada de la Alba Iulia

Evenimentele organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României la Alba Iulia, oraş care în 1 Decembrie ar urma, dacă situaţia epidemiologică o va permite, să iasă din carantină, vor fi transmise online, ele neavând loc cu public, potrivit informaţiilor prezentate.

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

„Vom avea evenimente organizate aproape zilnic, vor fi transmise online, astfel încât să respectăm regulile impuse de pandemie”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Alba, Ion Dumitrel.

La rândul său, primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa, a subliniat că este „un 1 Decembrie pe care îl trăim altfel pentru prima dată” după 1989, acesta arătându-se însă convins că “sufletele şi inimile românilor vor bate de 1 Decembrie, oriunde s-ar afla ei, pentru Alba Iulia”.

Edilul a transmis chiar o invitaţie să vină la Alba Iulia celor care doresc să fie aici de Ziua Naţională, dar numai dacă situaţia epidemiologică o va permite.

„Dacă situaţia pandemică va permite, îndrăznesc de pe acum să le fac invitaţia să vină la 1 Decembrie – sigur, vor afla din timp dacă se va putea sau nu (dacă nu va fi prelungită măsura carantinei în Alba Iulia – n.r.)”,

a declarat Pleşa.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

COVID-19 România! Alte două localități intră în carantină!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies