Managerul Spitalului Județean Bacău a avut Covid-19, fără să știe! Cum a aflat adevărul

Adrian Popa, managerul Spitalului Județean Bacău
Adrian Popa, managerul Spitalului Județean Bacău, a avut coronavirus

Managerul Spitalului Județean Bacău, Adrian Popa, a descoperit că a avut noul coronavirus, deși a făcut mai multe teste care au ieșit negative.

Situație ciudată la Spitalul Județean Bacău. Adrian Popa, managerul Spitalului Județean Bacău, s-a infectat cu noul coronavirus la sfârșitul lunii iunie, însă toate testele au arătat rezultate negative. În urma a unei analize pentru anticorpi, care se face dintr-o probă de sânge, bărbatul a descoperit că a fost infectat fără să știe, iar acum poate dona și plasmă, pentru a salva mai multe vieți.

Adrian Popa a vorbit despre experiența sa mai puțin obișnuită.

Întrebat dacă a fost infectat cu noul coronavirus, managerul Spitalului Județean de Urgență din Bacău a oferit un răspuns surprinzător: „E o întrebare bună. Da și Nu”. Managerul a explicat ulterior paradoxul.

„Spre finalul lunii iunie, am avut un episod, de câteva zile, în care am simțit simptome de răceală. Atunci am utilizat acele teste rapide – cred că vreo trei tipuri – și toate au arătat rezultate negative.

După 4-5 zile de «răceală», am început să mă simt mai bine și totul a revenit la normal.

Test RT-PCR
Test RT-PCR pentru a depista Covid-19[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Raed Arafat, despre cât de sigur este vaccinul anti-Covid-19: „Eu mă vaccinez”

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Trebuie să spun că nu am renunțat la mișcare, crezând în rezultatele testelor.

Ulterior, am făcut un test pentru detectarea calitativă a anticorpilor, care a ieșit nonreactiv. Și atunci am presupus, din nou, că a fost doar o răceală și că totul a trecut cu bine”, povestește Adrian Popa, cum testele ”oarbe” l-au făcut să creadă a fost o simplă răceală.

Surprizele au continuat. Adrian Popa arată că Testul RT-PCR a „mințit”

„La sfârșitul lunii iulie, deci la o lună distanță de la acea răceală, laboratorul a primit kit-uri pentru testare și am zis să facem un screening pe întreg personalul adminstrativ pentru că, între timp, s-au descoperit

în rândul angajaților câteva cazuri pozitive.

Citeste si: Klaus Iohannis, despre vaccinul anti-COVID-19: "Trebuie să avem răbdare..."

Am făcut și eu și, dintr-o dată, au apărut acei anticorpi IGG, care arată că ai trecut prin boală. Evident că am făcut și test RT-PCR. Am ieșit negativ. Am fost și la Centrul de Transfuzii, unde mi s-a recoltat pentru testul de titlu de anticorpi, iar rezultatul a fost de 15 ori valoarea normală, ceea ce înseamnă că am avut COVID-19”, mărturisește Adrian Popa, șeful medicilor din Spitalul Județean Bacău pentru cancan.ro.

Citește și: Robi a recunoscut ce simte pentru Teodora: „Te iubesc”. Familia tinerei este, însă, împotriva concurentului de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a sinucis, de fapt, Cătălina, secretara de la UMF: Am văzut-o, era...- stirilekanald.ro

Deși nu a avut un test pozitiv, bărbatul va merge să doneze plasmă, pentru a-i ajuta pe pacienții în stare gravă.

„Chiar dacă nu am avut niciun test pozitiv, niciodată, pot dona plasmă. Mâine sunt programat la donat”, a încheiat Adrian Popa, mangerul Spitalului Județean Bacău.

Sursa: cancan.ro.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Medicul Valeriu Gheorghiță, despre vaccinul anti-COVID-19: „În cel mai fericit caz..."

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Alin Oprea, noi dezvăluiri despre aventurile extraconjugale ale fostei soții! Dovezile care susțin infidelitatea Larisei Uță: „După ce am confruntat-o, ea a recunoscut”

Ludovic Orban, despre scăderea salariilor în sectorul bugetar: "Obiectivul nostru nu este să tăiem..."

INTERVIU Ce face Dan Negru înainte de a intra pe platoul de televiziune. Gestul care i-a adus porecla de „regele audiențelor”

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies