Klaus Iohannis, despre redeschiderea școlilor: "Sigur, recomandările sunt..."

klaus iohannis anunt incepere scoli
Președintele Klaus Iohannis vorbește despre redeschiderea școlilor

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre necesitatea elevilor de a face învățământ online pentru a se proteja atât pe ei cât și pe ceilalți.

Klaus Iohannis nu este de acord cu Avocatul Poporului și susține că recomandările Oranizației Mondiale a Sănătății ar trebui citite până la capăt.

Klaus Iohannis, despre redeschiderea școlilor

Klaus Iohannis a declarat că redeschiderea școlilor ar fi imposibilă în aceste vremuri tulburi, dat fiind faptul că numărul infectărilor continuă să crească.

Avocatul Poporului este de părere că învățământul online îi va face pe elevi să piardă multe noțiuni pe care le-ar fi dobândit mult mai ușor dacă școlile ar fi fost deschise și că Organizația Mondială a sănătății recomandă prezența

fizică în clase.

Citeste si: Secretar de stat din Ministerul Educației, despre redeschiderea școlilor: "Opinia publică va fi informată..."

Președintele Klaus Iohannis pe de altă parte, susține că recomandările făcute de OMS ar trebui citite până la capăt și este de părere că elevii s-ar pune în pericol dacă ar continua să vină la școală.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

klaus iohannis redeschidere scoli declaratie
redeschiderea școlilor va fi posibilă după ce numărul cazurilor va scădea semnificativ[Sursa foto: PixaBay]

„Cert este că elevii și părinții pierd mult prin faptul că nu se pot desfășura orele fizic la clasă, însă aceste recomandări trebuie citite până la capăt. Sigur, recomandările sunt să meargă elevii la școală atunci când pot fi asigurate măsurile care îi țin în siguranță, deci atunci când este posibil să meargă în condiții de siguranță. În condițiile în care la noi în țară rata de infectare este foarte mare, aceste condiții nu pot fi nici create, nici garantate și pentru a proteja și copiii, și familiile lor, din păcate, este necesar să se

facă învățământ online”, a declarat Klaus Iohannis.

Citeste si: Dr. Ioana Stăncel, avertisment de ultim moment despre începerea școlilor! „Vom avea focare în școli și grădinițe”

Președintele României susține că răbdarea ar trebui să fie punctul forte în aceste momente și astfel vom putea reveni mai repede la o viață normală.

klaus iohannis anunt redeschidere scoli
păstrarea distanței sociale este o măsură de prevenție împotriva răspândirii virusului [Sursa foto: PixaBay]

„Cu cât mai bine respectăm noi toți măsurile, cu atât mai repede copiii se pot întoarce la școală. Este o ecuație destul de simplă, ușor de înțeles.

Știu că nu este întotdeauna ușor de respectat, dar vă garantez: merită!”, a precizat Klaus Iohannis.

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Klaus Iohannis, despre vaccinul anti-COVID-19: "Trebuie să avem răbdare..."

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies