Transferul de grăsime proprie în buze, obraji sau cearcăne, o procedură modernă! Specialistul Kfetele.ro explică!

Transferul de grăsime proprie în buze, obraji sau cearcăne
Dr. Daniela Diveica explică beneficiile transferului de grăsime proprie în buze , obraji sau cearcăne

Transfer de grăsime proprie în buze, obraji sau cearcane! Dr. Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică și Specialistul Kfetele.ro îți explică, pe larg, ce presupune această procedură, cine poate apela, dar vorbește și despre riscuri și contraindicații.

“Prin procedura de Microlipofilling se transferă grasime în anumite zone faciale (de regulă) sau corporale, unde este nevoie de volum suplimentar. Mai exact, grasimea facială este unul din principalii reponsabili pentru volumetria și conturul feței, iar vârsta și alți factori determină pierderea sau repoziționarea grăsimii faciale. Și atunci, microlipofilling-ul vine să contracareze acest fapt. Este una dintre procedurile preferate de multe doamne pentru că rezultatele sunt mai durabile, iar organismul tolerează perfect transferul, având în vedere că este vorba despre țesut propriu”, spune Dr.

Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică.

Distribuirea grăsimii faciale

“Tehnica de microlipofiling /transfer de grăsime se adresează tuturor zonelor faciale sau corporale care au nevoie de surplus de volum. Practic, tehnica presupune utilizarea de grăsime proprie pentru a umple o zonă care are nevoie de volum în plus.

Grăsimea se recoltează din alte zone, excedentare în țesut adipos, cum ar fi abdomenul, coapsele, regiunea internă a genunchilor, și este special prelucrată (prin spălare și decantare).

În lipofilling-ul facial se utilizează microcanulele de injectare, se poate transplanta grăsime în buze, sanțurile nazogeniene, cearcăne sau în obraji /pomeți, pentru a conferi tenului un plus de estetică prin contur volumetrie.

 

Dr. Daniela Diveica
Dr. Daniela Diveica, specialistul kfetele.ro

 

De obicei se practică o supra- umplere a zonelor respective, în cazul în care  și pacientul agreează desigur, știut fiind că 30-50% din grăsimea transplantată se va resorbi în timp de câteva luni.

Procedura se poate repeta după 6 luni pentru a obține un rezultat cât mai apropiat de cel dorit”, mai spune Dr. Daniela Diveică, Specialistul Kfetele.ro.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Citeste si: Totul despre liftingul facial. Ce NU ai voie să faci după această intervenție, explică dr. Daniela Diveică, Specialistul Kfetele.ro!

 

Transfer de grăsime în fese, sâni, gambe

Aceeași tehnică se practică și pentru unele zone corporale. Spre exemplu, la sâni, transferul de grăsime poate corecta conturul acestora, după operații de augmentare mamară cu implant, la o pacientă foarte slabă la care se pot palpa marginile implantului.

Transfer de grăsime proprie se poate face și la posterior pentru a da volum feselor, de asemenea cu această procedură se poate realiza și mărirea circumferinței gambiere; liposculptură în orice zonă a corpului.

 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Citeste si: Cum scapi de transpirația excesivă de la subraț? Specialistul Kfetele.ro, Dr. Daniela Diveică, îți dă soluția: Hiperhidroza

 

Transfer de grăsime- Riscuri

“Operația nu este dureroasă pentru că se realizează cu anestezie locală sau generală (dacă este nevoie). Imediat după operație sunt indicate aplicațiile reci locale și medicația antialgică. De regulă, această procedură este asociată sau cuprinsă în liftigul facial, pentru rezultate cu adevărat extraordinare.

Deși pare o operație ușoară, transferul de grăsime necesită stăpânirea perfectă a tehnicii (atât cea de extragere a grăsimii, cât și cea de transfer propriu-zis). Pot fi lezate structuri interne importante, de aceea această tehnică este practicată doar de chirurgi plasticieni care sunt specializați în acest domeniu.

Riscurile operației sunt reprezentate de sângerări nedorite și echimoze (vânătăi) ușoare care vor trece în câteva zile. De asemenea, pot apărea zone care sunt ușor asimetrice sau se pot palpa mici nodozități sub piele, însă toate acestea sunt normale după o astfel de procedură.

Este important ca cel puțin 3 săptămâni după operație să nu se practice masajul zonei operate pentru că orice formă de masaj poate duce la resorbiția masivă a grăsimii. După aproximativ 3 săptămâni, în cazul în care dorim să modelăm o zonă care prezintă asimetrii sau este în exces, se poate începe masajul”, mai spune medicul.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Implantul de buze, o procedură căutată și apreciată de sexul frumos! Specialistul Kfetele.ro îți spune totul despre această intervenție estetică!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies