Rețeta de turtă dulce este rapidă, ușor de făcut și reprezintă desertul ideal pentru sărbătorile de iarnă. Acest deliciu este extrem de apreciat, mai ales de către copii.
Turta dulce se numără printre deserturile preferate ale copiilor, mai ales dacă o coaceți în diferite forme, care să se potrivească sărbătorilor de iarnă. Dacă nu ați încercat până acum această rețetă, acum este momentul perfect, pentru că tot se apropie Crăciunul.
Turta dulce, desertul preferat de Crăciun
Sărbătorile de iarnă vor avea un farmec aparte, dacă pe masă veți pune și turtă dulce.
În plus, după ce ați copt turta dulce, aceasta nu se va strica nici după două săptămâni. Dimpotrivă, turta va fi din ce în ce mai bună, odată cu trecerea timpului.
Aluatul de turtă dulce se face repede și se coace fără probleme, așa că puteți încerca această rețetă, chiar dacă sunteți începătoare.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Iată ce ingrediente vă trebuie pentru a prepara turtă dulce:
- 320 g făină
- 100 g unt
- 200 g miere
- un ou
- o linguriță rasă de bicarbonat
- un praf de sare
- două linguri rase de condimente pentru turtă dulce (scorțișoară, cardamom, cuișoare)
- un plic de zahăr vanilat
Cum se prepară turta dulce
În primul rând, trebuie să topiți untul. După aceea, amestecați-l cu mierea. Într-un vas separat, puneți făina cernută, oul, dar și condimentele pentru turtă dulce. Pentru ca desertul să fie cât mai aromat, folosiți un mix din scorțișoară, cardamom și cuișoare.
Compoziția astfel obținută se toarnă peste untul amestecat cu mierea. După aceea, apucați-vă să frământați aluatul. Nu vă speriați! Spre deosebire de alte aluaturi, cel de turtă dulce este ușor de frământat.
În momentul în care vedeți că toate ingredientele s-au omogenizat, înseamnă că aluatul este gata frământat. Puneți-l într-o folie alimentară și lăsați-l peste noapte la frigider.
Când vreți să coaceți turta, trebuie să scoateți aluatul înainte cu 30 de minute din frigider și să-l lăsați să se încălzească puțin. Dacă veți încerca să-l modelați rece, nu veți obține figurinele dorite.
Puneți făină pe masă sau pe un blat de lucru și întindeți bine aluatul. Cu ajutorul unor forme trebuie să tăiați din el. Formele astfel obținute se pun într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt.
Băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 10 minute. După ce va fi gata, turta dulce se poate orna cu glazură de zahăr, în funcție de imaginația fiecăruia. Puteți decora desertul și cu bombonele colorate.