Se fac angajări! Ce ordonanță a semnat Klaus Iohannis?

klaus iohannis decret semnat
Klaus Iohannis a semnat un decret prin care se vor face angajări pe bandă rulantă

Decretul semnat marți de președintele Klaus Iohannis va face posibile angajări. Totuși, cetățenii trebuie să îndeplinească anumite condiții

Decretul semnat de președintele Klaus Iohannis, permite ca pe durata stării de alertă să se facă angajări pentru ocuparea posturilor disponibile în Ministerul Afacerilor Externe. Ce spune legea?

Klaus Iohannis a semnat decretul!

Legea presupune aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.100/2020 privind anumite măsuri fiscal-bugetare, dar și completarea unor acte normative.

Citeste si: Raed Arafat, anunț de ultimă oră! Este nevoie de declarație pe proprie răspundere

„Termenul privind încetarea detaşărilor prevăzut la art. III alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului  nr. 1/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative (…) se prorogă până la data de 31 martie 2021”, conform Ordonanței.

klaus iohannis decret semnat
se vor face angajări pe bandă rulantă cu anumite condiții[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Conform legii, „prin derogare de la dispoziţiile art.

27 alin. (3) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de  COVID-19, (…) pe durata stării de alertă se pot desfăşura concursurile pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul Ministerului Afacerilor Externe”.

Citeste si: Când scăpăm de COVID-19 în România?! Coordonatorul echipei de vaccinare spune adevărul

decret semnat klaus iohannis
legea promulgată va face angajări pe bandă rulantă[Sursa foto: PixaBay]

„În concret, prin proiectul de ordonanţă de urgenţă se propune ca personalul din instituţiile din cadrul sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, din Ministerul Sănătăţii şi unităţile subordonate, din unităţile

sanitare şi din serviciile de asistenţă socială angajat fără concurs în temeiul dispoziţiilor art. 6 şi 16 din anexa 1 la Decretul 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României ori, după caz, a dispoziţiilor art. 9 şi 25 din anexa 1 la Decretul 240/2020 privind prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României, să poată fi menţinut în activitate peste termenul pentru care a fost încadrat, pentru o durată corespunzătoare celei prevăzute la art.
27 alin. (1) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv pentru o durată determinată, ce nu poate depăşi 30 de zile de la data încetării stării de alertă”, conform notei de fundamentare a proiectului.

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Klaus Iohannis, despre campania de vaccinare anti-COVID-19: "Această strategie prevede..."

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies