Ai mâncat de atât de multe ori ouă ochiuri simple, ori omlete simple și ai rămas fără imaginație? Iți propunem astăzi o rețetăinedită, care se pregătește foarte rapid și este perfectă pentru un brunch cu familia și cei dragi. Află de la noi cum să pregătești Shakshuka:
Avem pentru tine o rețetă genială cu ouă, pentru un brunch reușit: Shakshuka! Ai mâncat de atât de multe ori ouă ochiuri simple, ori omlete simple și ai rămas fără imaginație? Iți propunem astăzi o rețetăinedită, care se pregătește foarte rapid și este perfectă pentru un brunch cu familia și cei dragi. Află de la noi cum să pregătești Shakshuka:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti Shakshuka
Pentru a pregăti această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente: o lingură de ulei, o ceapă roșie pe care să o toci mărunt, un cățel de usturoi pe care să îl dai pe răzătoare, un ardei kapia și un ardei roșu gras, pe care să îi tai felii subțiri, o conservă de roșii cuburi, o linguriță de chimen, o jumătate de linguriță de paprika afumată, sare și piper după gust, 4 ouă și pătrunjel proaspăt.
Citeste si: Cum să pregătești un piept de pui în sos cremos de smântână și mărar! Avem pentru tine cea mai bună rețetă!
Cum să prepari Shakshuka
Dificultatea de preparare a acestei rețete este una ușoară. Timpul de preparare este de 30 de minute. Din ingredientele mai sus menționate poți pregăti două până la trei porții. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să pregătești o tigaie, în care să pui uleiul și chimenul la prăjit timp de un minut.
Ulterior, trebuie să adaugi ceapa la prăjit, până când aceasta devine aurie și se înmoaie puțin. Adaugă apoi usturoiul răzuit, paprika afumată și ardeiul. Amestecă compoziția în tigaie până ce se înmoaie toate ingredientele. Pune apoi conserva de roșii, sare și piper după gust și lasă tigaia acoperită pe foc timp de 15 minute. După ce sosul este gata, poți să pui ouăle înăuntru, fără să le bați ori să le amesteci în compoziție. Acoperă tigaia din nou și lasă la foc pentru aproximativ 5 minute, până ce albușul s-a albit și gălbenușul a prins o consistență suficientă. Ornează totul cu pătrunjel proaspăt tocat și servește cald. Poftă bună!