Cornulețe fragede cu rahat. Rețeta clasică

Cornulețe fragede cu rahat. Rețeta clasică
Cornulețe fragede cu rahat. Rețeta clasică

Cornulețele fragede cu rahat se numără printre deserturile preferate ale copilăriei. Iată rețeta clasică, pe care o făceau bunicile noastre.

Vreți să-i surprindeți ce pei dragi cu o rețetă delicioasă? Cornulețele cu rahat sunt perfecte! Fragede, aromate și tăvălite prin mult zahăr pudră, acestea vor fi savurate cu mare plăcere de toată lumea.

Cornulețele cu rahat, desertul aromat al copilăriei

Cu siguranță vă aduceți aminte de minunatele cornulețe gătite de bunicile sau de mamele dumneavoastră. Ca să le preparați exact așa cum le făceau femeile înainte, trebuie neapărat să folosiți untură.

Aceasta face ca aluatul să fie fraged, iar cornulețele să iasă perfecte.

În plus, tot datorită unturii, cornulețele rămân moi pentru mai mult timp. Nimeni nu vrea să mănânce acest desert dacă se întărește aluatul.

Dacă nu aveți cum să faceți rost de untură, o puteți înlocui cu unt, dar rezultatul nu va fi același. Din ingredientele pe care o să le găsiți mai jos, o să vă iasă aproximativ 50 de cornulețe. Depinde și cât de mari le faceți.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

  • 250 gr untură de porc (sau 200 g de unt, la temperatura camerei)
  • 250 gr iaurt cremos
  • un sfert de linguriță de sare
  • 50 gr zahăr
  • 10 gr praf de copt
  • 500-550 gr făină
  • doua lingurițe esență de vanilie
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie (pentru a tăvăli cornulețele la final)
  • 500 g rahat, pentru umplutura cornulețelor

Cum se prepară cornulețele cu rahat

Într-un vas, amestecați bine untura cu zahărul și cu un sfert de linguriță de sare. În iaurt, dizolvați praful de copt, după care îl adăugați peste compoziția de untură.

După ce ați omogenizat aceste ingrediente, începeți să adăugați făină, puțin câte puțin, în timp ce frământați. La final, trebuie să obțineți un aluat care să nu se lipească de mâini.

Când este gata, adăugați și esența de vanilie, îl înveliți în folie alimentară și îl băgați la frigider, pentru cel puțin o oră.

Ca să nu vă plictisiți, în acest timp puteți să tăiați rahatul în cuburi. Fiind lipicios, acesta va îngreuna procesul de tăiere, pentru că rămâne de lama cuțitului. Ca să evitați acest lucru, treceți lama prin zahăr, de fiecare dată înainte de a tăia rahatul.

După ce aluatul s-a răcit, îl întindeți pe masă, pe care înainte ați presărat făină din belșug.

Aveți grijă ca foile să fie destul de subțiri. După aceea, decupați din aluat triunghiuri. La baza fiecărui triunghi veți pune câte un cubuleț de rahat. Apoi rulați aluatul spre vârful triunghiului.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

 

Puneți cornulețele astfel obținute într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pe care o băgați în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 25 de minute.

Când sunt coapte, le scoateți din tavă și le treceți prin zahărul pudră, cât sunt încă fierbinți. Cornulețele pot fi ținute în cutii metalice. Acestea vor fi din ce în ce mai fragede, odată cu trecerea timpului.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies