Cum se face prăjitura cheesecake fără coacere

Cum se face prăjitura cheesecake fără coacere
Cum se face prăjitura cheesecake fără coacere

Prăjitura cheesecake fără coacere este unul dintre cele mai rapide deserturi. Fină, extrem de gustoasă și cu un aspect deosebit, această prăjitură nu trebuie să lipsească de pe mesele de sărbătoare.

Cu siguranță ați auzit de celebra prăjitură cheesecake. Rețeta clasică este destul de complicată, însă varianta fără coacere se face mult mai repede. Rezultatul final este însă la fel de spectaculos.

Prăjitura cheesecake fără coacere, un desert rapid și rafinat

Mai este puțin până la Crăciun și cu siguranță fiecare gospodină se gândește deja ce prăjituri să pregătească pentru masa de sărbătoare. Pe lângă tradiționalul cozonac, care este nelipsit de Crăciun, puteți încerca și un desert mai light.

Varianta ideală în acest caz este cheesecake fără coacere. Aceasta este rețeta mai simplă a celebrei tarte americane cu brânză. Prăjitura cheesecake a devenit cunoscută în toate țările și poate fi făcută în foarte multe variante, cu fructe sau fără.

Arată demențial, este răcoritoare și extrem de gustoasă. Ca să nu vă complicați cu rețeta clasică, puteți pregăti un cheesecake fără coacere, care va fi gata în mai puțin de o jumătate de oră. Iată

ce ingrediente vă trebuie:

Pentru blat:

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

  • 200 g biscuiți digestivi
  • 60 g unt

Pentru cremă:

  • 600 g brânză moale (folosiți mai multe tipuri de brânză)
  • 200 g zahăr
  • 250 g frișcă lichidă
  • o lămâie
  • 12 g gelatină foi

Cum preparați prăjitura cheesecake fără coacere

Ca la orice fel de cheesecake, blatul este extrem de simplu de făcut. Măcinați foarte biscuiții digestivi. Untul trebuie topit, după care îl puneți peste biscuiți și amestecați.

Luați o formă de cheesecake, rotundă, de preferat să fie cu pereții detașabili. Puneți în ea hârtie de copt și apoi așezați biscuiții cu unt.

Modelați blatul cu ajutorul mâinilor, în așa fel încăt fundul tăvii să fie acoperit în totatlitate cu biscuiți.

După aceea, băgați tava în frigider, până se va întări.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Între timp, puneți gelatina în apă rece. Amestecați tipurile de brânză pe care le-ați ales pentru prăjitură cu zahărul și cu sucul de lămâie.

Într-o cratiță, puneți un sfert din cantitatea de frișcă la încălzit. În această frișcă puneți gelatina și amestecați până se topește. Lăsați-o să se răcească, după care amestecați-o cu brânza.

Restul de frișcă lichidă se bate spumă tare și se toarnă peste compoziția de brânză.

Omogenizați foarte bine aceste ingrediente. Crema rezultată se toarnă peste blatul de biscuiți, se nivelează frumos și se dă din nou la frigider, pentru aproximativ 4 ore. După ce o scoateți, o puteți servi simplă sau ornată cu fructe proaspete, în funcție de preferințele fiecăruia. Puteți, de asemenea, să preparați o glazură din gem de căpșuni cu gelatină. Aspectul prăjiturii va fi senzațional. 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies