Rețetă de supă de linte. Așa o faci la fel ca în Maroc

Rețetă de supă de linte. Așa o faci la fel ca în Maroc
Rețetă de supă de linte. Așa o faci la fel ca în Maroc

Supa de linte este sănătoasă și delicioasă. Iată rețeta cea mai bună, ca să faceți această supă la fel ca în Maroc.

Lintea este una dintre leguminoasele folosite de oameni în alimentație, încă din neolitic. Populația din Orient agrează în mod special acest aliment. Spre deosebire de fasole, lintea se fierbe mult mai repede. Noi vă dezvăluim rețeta după care puteți să pregătiți o supă de linte exact ca în Maroc.

Supa de linte, o variantă sănătoasă pentru o cină delicioasă

Dacă nu mai știți ce să gătiți, în special în serile în care vă grăbiți, supa de linte vă poate scoate din încurcătură.

Lintea este bogată în fibre, dar conține și fier, magneziu, fosfor și proteine. În plus, are foarte puține grăsimi, ceea ce înseamnă că este ideală și în cazul persoanelor care vor să slăbească.

Ca să vă faceți o idee, 100 de grame de linte aduc organismului cel mult 160 de calorii. Un alt avantaj al acestui aliment este că se prepară imediat. Lintea se fierbe mult mai repede decât fasolea, așa că nu ezitați să gătiți diverse mâncăruri cu această leguminoasă.

Cel mai repede se prepară supa de linte, care reprezintă o variantă ideală pentru o cină ușoară și sănătoasă, în același timp. Ca să obțineți același gust cu al supelor din Maroc, trebuie să folosiți ulei de măsline și chimion măcinat. De asemenea, veți avea nevoie de roșii, ceapă și multă verdeață.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ingrediente pentru supa de linte:

  • 350-400 de grame de linte roșie
  • doi litri de apă
  • un morcov
  • o țelină
  • două cepe
  • un ardei roșu
  • o roșie fără pieliță
  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • o lingură rasă de sare marină
  • o linguriță de piper proaspăt măcinat
  • o linguriță de boabe de coriandru măcinate
  • o linguriță de chimion măcinat
  • o linguriță de paprika dulce
  • două frunze de dafin
  • o legătură de pătrunjel verde

Cum se prepară supa de linte ca în Maroc

Ideal este să folosiți linte roșie, pentru că aceasta fierbe cel mai repede dintre toate tipurile de linte. Spălați și curățați toate legumele, după care tocați-le cât mai mărunt. Ceapa și ardeiul trebuie tocate cu cuțitul, în timp ce morcovul și țelina se dau prin răzătoare.

Într-o tigaie, încingeți uleiul de măsline și căliți în el ceapa, ardeiul, morcovul și țelina.

Între timp, spălați lintea și scurgeți-o foarte bine de apă. Când legumele se vor înmuia, puneți peste ele apă fierbinte și după aceea adăugați și lintea.

Lăsați-o să fiarbă și atunci când va face spumă, dați-o la o parte cu o spumieră. Apoi puneți sare, după gust, dafin și toate condimentele.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Dați focul la minimum și fierbeți supa de linte pentru aproximativ 25 de minute. Veți observa că supa se va îngroșa destul de repede. Dacă vi se pare că e prea groasă pentru gustul dumneavoastră, mai puteți adăuga puțină apă.

La final, când lintea este fiartă, adăugați și roșia fără pieliță, pe care o tăiați înainte în cubulețe. Mai lăsați să fiarbă câteva minute și gata, supa de linte poate fi servită.

Supa se poate servi atât caldă, cât și rece. Puneți o lingură de iaurt în ea, pentru a fi mai gustoasă. De asemenea, supa de linte merge de minune cu pătrunjel tocat. Puteți s-o consumați și cu pâine prăjită cu usturoi.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies