Pastele cu creveți ies delicioase, dacă folosiți câteva mirodenii care se potrivesc cu această mâncare. Noi vă dezvăluim rețeta care o să vă ajute să preparați ca la carte acest tip de paste.
Cu siguranță ați gustat măcar o dată paste cu creveți. Dacă până acum nu ați încercat să le preparați acasă, de teamă că nu o să vă iasă ca la restaurant, puteți sta fără griji. Trebuie doar să folosiți mirodeniile potrivite, iar pastele cu creveți vor ieși delicioase.
Pastele cu creveți, o mâncare rafinată și sănătoasă
Rețetele cu creveți au un mare avantaj. Se prepară imediat și în plus, acest aliment este blând cu silueta, dar sățios, în același timp.
Cea mai rapidă rețetă cu creveți este, fără îndoială, cea de paste. Puteți folosi penne sau spaghete, dar, în general, această rețetă se gătește cu paste lungi.
În ceea ce privește creveții, aveți la dispoziție varianta congelată sau de ce nu, puteți opta pentru creveții proaspeți. Pastele cu creveți reprezintă o mâncare tipic italiană, care va fi gata în mai puțin de o jumătate de oră.
Iată ce ingrediente trebuie să folosiți:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- 250 g paste
- 500 g creveți decorticați sau 750 g creveți întregi, cu cap și carapace
- o lingură ulei de măsline
- un cățel de usturoi
- o lingură de zeamă de lămâie
- 200 ml vin alb sec
- o mână de pătrunjel verde tocat
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
- fulgi de chili sau puțin ardei iute tocat
Cum se prepară pastele cu creveți
Trebuie să știți că în prepararea pastelor cu creveți, cel mai mult o să vă ia fierberea pastelor. Într-o oală, puneți apă rece cu puțină sare și atunci când apa începe să fiarbă, adăugați pastele. Acestea trebuie fierte, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Dacă optați pentru creveți proaspeți, o să dureze puțin mai mult să preparați rețeta.
Aceștia trebuie decorticați, așa că veți pierde destul de mult din cantitatea inițială de creveți pe care ați cumpărat-o.Se dă la o parte atât capul de la creveți, cât și carapacea și intestinul. Acesta este, de fapt, firul negru pe care îl vedeți pe lungimea crevetelui.
Ca să scoateți intestinele, trebuie să tăiați creveții pe lung. Ideal ar fi să cumpărați totuși creveți congelați, pentru că îi veți găti mult mai repede.
Îi lăsați să se dezghețe în frigider. După aceea, puneți peste ei sucul de lămâie și usturoiul, pe care îl tăiați în fâșii subțiri, nu îl pisați. Adăugați și o lingură de ulei de măsline, dar și pătrunjel, tocat mărunt.
După aproximativ 5 minute, puneți creveții într-o tigaie, fără să mai adăugați ulei. Când vedeți că au început să se rumenească, adăugați vinul și mai lăsați tigaia pe foc pentru câteva minute.
În momentul în care vinul începe să scadă, puneți sare și piper, după gust. Dacă nu știți când sunt gata creveții, uitați-vă la culoarea lor. La final, aceștia trebuie să fie roz.
Scurgeți pastele fierte de apă, adăugați-le peste creveți și amestecați bine. Deasupra puteți presăra pătrunjel verde tocat mărunt. Dacă vă place, adăugați și ardei iute tocat cât mai fin sau fulgi de chili.
Pastele cu creveți se mănâncă fierbinți. Nu adăugați în niciun caz brânză peste acest tip de paste. Așa cum știți, peștele nu se potrivește cu brânza, iar creveții nu fac excepție.