Celebrul sos glenn, de la KFC, a cucerit o lume întreagă. Noi avem rețeta după care îl puteți prepara acasă și cu siguranță, va fi la fel de bun ca cel din lanțul de fast-food.
Cu toții am mâncat, cel puțin o dată, sosul de usturoi de la KFC. Acesta merge de minune atât cu preparate din carne, cât și alături de cartofi prăjiți. Este timpul să învățați să preparați acasă acest sos, ca să-l aveți mereu la îndemână.
Sosul de usturoi de la KFC, celebru în toată lumea
Bucățelele de pui prăjit, burgerii și cartofii prăjiți reprezintă principalul motiv pentru care lumea mănâncă la fast-food.
Bineînțeles că și noi, românii, avem mujdeiul, pe care îl consumăm cu friptură, dar trebuie să recunoaștem că sosul preparat în cunoscutul lanț de fast-food are ceva special.
La nivel mondial, KFC are peste 15.000 de restaurante, împrăștiate în mai mult de 100 de țări.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Și pentru că, de-a lungul timpului, sosul de usturoi a devenit un brand al acestui lanț de fast-food, a apărut pe piață și varianta de 325 de grame.
Gândiți-vă că în România, într-un singur an, se vând peste 8 milioane de sosuri glenn.Cum se prepară sosul glenn
Dacă și dumneavoastră sunteți un fan al acestui sos, este obligatoriu să învățați să-l pregătiți acasă. În acest fel, nu va mai fi nevoie să-l cumpărați din magazin sau să dați o fugă la KFC, doar pentru a savura sosul glenn.
În plus, se face foarte ușor și aveți nevoie de doar câteva ingrediente.
Pregătiți sosul după următoarea rețetă și garantat gustul acestuia va fi identic cu cel de la KFC.- 2 căței mari de usturoi
- o linguriță de oțet
- o linguriță de muștar
- 3 linguri de ulei
- un gălbenuș de ou
- o lingură de smântână
- o jumătate de linguriță de zeamă de lămâie
- sare
- un pic de zahăr
Curățați cățeii de usturoi și zdrobiți-i într-un castron.
Adăugați și smântâna, dar și zahărul și amestecați foarte bine toate ingredientele. La final, începeți să puneți uleiul, puțin câte puțin, în timp ce amestecați. Zeama de lămâie o adăugați ultima în sos, în funcție de gust.
Sosul de usturoi poate fi consumat cu fripturi, șnițele, chiftele sau cartofi prăjiți.