Rețeta de ardei umpluți cu carne tocată de vită este puțin mai complicată. Iată ce ingrediente trebuie să folosiți, pentru a condimenta carnea.
Ardeii umpluți se fac destul de repede, spre deosebire de sarmale. Astfel, dacă nu aveți foarte mult timp la dispoziție pentru a sta în bucătărie, puteți găti ardei de Crăciun. Și ca să fie mai speciali, folosiți carne de vită, nu de porc sau de pui.
Ardei umpluți cu carne de vită, un deliciu de Crăciun
Cu siguranță, ardeii umpluți reprezintă una dintre mâncărurile preferate de români.
Bineînțeles că puteți folosi carne de porc, de pui sau de curcan, dar dacă vreți să faceți ardeii de Crăciun, încercați mai bine să gătiți cu cea de vită. Are o aromă și o consistență mult mai bună.
Aveți însă grijă să condimentați foarte bine carnea de vită, pentru că doar așa gustul ardeilor umpluți va fi unul deosebit.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente pentru ardeii umpluți:
- un kg carne tocată de vită
- ardei grași
- o lingură bulion
- puțin delicat
- cimbru
- piper
- sare
- o legătură pătrunjel
- 3 cepe
- o jumătate de pahar de orez
- o legătură de mărar
- o linguriță de paprika dulce
- foi de dafin
- două roșii
Cum se prepară ardeii umpluți cu carne de vită
În primul rând, aveți grijă să cumpărați ardei cât mai grași și cât mai drepți. Îi curățați de cotoare și de semințe și îi spălați bine. Puneți carnea tocată de vită într-un castron și amestecați-o cu cepele tocate mărunt. Apoi adăugați orezul spălat foarte bine, în două ape. Folosiți orez cu bobul rotund.
Puneți și bulionul și amestecați.
După aceea, începeți să adăugați condimentele: cimbrul, sarea, piperul și paprika. Întotdeauna să amestecați carnea tocată cu mâna, pentru a omogeniza cât mai bine toate ingredientele.Dacă vreți să fie compoziția mai legată, puteți adăuga și un ou, dar nu este obligatoriu.
La final, puneți și pătrunjelul și mărarul, tocate cât mai fin și amestecați pentru ultima dată compoziția pentru ardei. După aceea, începeți să umpleți ardeii. Îi așezați într-o cratită mai mare, în care puneți înainte puțin ulei. Tăiați felii din roșii și folosiți-le drept căpăcele pentru ardei.
Amestecați bulionul cu delicatul și puneți puțină apă rece, suficient cât să acoperiți ardeii. La final, adăugați și câteva boabe de piper, dar și foi de dafin.
Vor fi gata în aproximativ o oră, o oră și jumăttae. Ardeii umpluți cu carne tocată de vită pot fi serviți cu smântână sau simpli.