Prăjitura cu foi cu bulion este mai specială si nu toată lumea se încumetă să o pregătească. Iată rețeta perfectă, cu ajutorul căreia veți obține un desert pufos și plin de cremă.
Rețeta de prăjitură cu foi de bulion este puțin mai complicată, dar asta nu înseamnă că nu puteți să o pregătiți de Crăciun. Trebuie doar să fiți atentă la ingrediente și la modul în care le combinați și veți obține un desert spectaculos.
Prăjitura cu foi de bulion, un desert atipic, dar extrem de delicios
De Crăciun, fiecare gospodină încearcă să pregătească dulciuri care mai de care mai gustoase, dar și cu un aspect mai special, în același timp.
Cu siguranță ați auzit până acum de acest desert, dar poate nu v-ați încumetat să îl pregătiți, mai ales știind că, în general, bulionul este folosit la mâncăruri, nicidecum la prăjituri.
Cu toate acestea, foile cu bulion sunt extrem de gustoase și fragede și efectiv, se topesc în gură.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- 12 linguri ulei
- 10 linguri bulion
- 4 linguri de zahăr
- două linguri griș
- o jumătate de kg de făină
- o linguriță și jumătate de bicarbonat
- zeama de la o lămâie
Ingrediente pentru cremă:
- un litru și jumătate de lapte dulce
- 200 gr griș
- 200 gr unt
- coaja de la o portocală
- 5 linguri de zahăr
- 400 gr gem de caise
Cum se prepară prăjitura cu foi de bulion
Într-un vas, amestecați foarte bine zahărul cu uleiul, până când tot zahărul va fi topit.
După aceea, adăugați bulionul și bicarbonatul de sodiu, stins în zeamă de lămâie. Începeți să puneți și făină, puțin câte puțin, și frământați aluatul.Lăsați-l să stea măcar o jumătate de oră la frigider. Apoi, împărțiți aluatul în 4 părți egale, pe care le veți întinde cu sucitorul pe masa presărată cu făină.
Foile acestei prăjituri se coc pe fundul tăvii, în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 10 minute. Înainte de a asambla prăjitura, foile trebuie să se răcească.
Între timp, pregătiți crema. Fierbeți laptele și atunci când este fierbinte, adăugați grișul. Aveți grijă să amestecați mereu, ca să nu aveți cocoloașe. Când compoziția s-a umflat, puneți zahărul și amestecați bine. Luați oala de pe foc, adăugați untul și coaja de portocală și omogenizați.