Ședință de urgență UE, după ce a fost depistat noul tip de coronavirus

nou covid sedinta ue
ședința UE a fost convocată de urgență din cauza noului tip de coronavirus

O nouă mutație face ca virusul SARS-CoV-2 să fie cu până la 70% mai contagios. Statele membre UE au luate măsuri suplimentare.

Din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19 în Regatul Unit, statele membre UE impun tot mai multe strestricții de călătorie și închiderea granițelor.

O nouă mutație face COVID-19 mult mai contagios

Cabinetul preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, a convocat o ședință de urgență pentru că reprezentanții ''statelor membre au făcut schimb de informaţii despre măsurile pe care intenţionează să le adopte în orele următoare'', ca de pildă, interzicerea zborurilor din Regatul Unit.

Citeste si: COVID-19 Polonia: Se intră în lockdown până pe 17 ianuarie

Noua tulpină de COVID-19 nu se arată mai letală, conform specialiștilor, însă este mult mai contagioasă. Conform declarațiilor lui Patrick Vallance, consilierul științific al guvernului britanic, aceasta și-a făcut apariția la începutul lunii septembrie în Londra sau Kent, provocând o creștere a numărului de spitalizării în Marea Britanie.

noul tip de coronavirus sedinta de urgenta UE
numărul cazurilor de COVID-19 a crescut alarmant în Regatul Unit[Sursa foto: PixaBay]

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor nu exclude ca noua tulpină de COVID-19 să circule deja în afara Marii Britanii și de aceea a cerut statelor membre UE să ia măsurile necesare stopării răspândirii virusului.

OMS declară că aceeași mutație a fost descoperită în Italia, Olanda, Danemarca și Australia.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

State UE care impun restricții

Franța

Conform declarațiilor guvernului francez, toate deplasările de persoane, ''inclusiv cele legate de transporturile de mărfuri, pe care rutieră, aeriană, maritimă sau feroviară, provenite din Regatul Unit'', se suspendă din cauza noii tulpini a COVID-19. Aceste restricții vor fi valabile doar 48 de ore, momentan. 

Belgia

Belgia suspendă toată zborurile și trenurile care vin din Marea Britanie.

Premierul Belgiei a declarat că aceste restricții vor fi valabile cel puțin 24 de ore, ca "măsură de precauție", pentru a se vedea apoi dacă mai sunt necesare alte reguli.

Italia

Ministrul de Externe a declarat pe o rețea de socializare că guvernul urma să semneze un ordin pentru a se interzice zborurile din Marea Britanie. Un prin caz cu noua tulpină de COVID-19 a fost confirmat în Italia.

Citeste si: COVID-19 Olanda: țara se va închide timp de 5 săptămâni

Irlanda

Executivul a anunțat că cel puțin 48 de ore, zborurile din Marea Britanie vor fi anulate și "în interesul sănătății publice, oamenilor din Britania, indiferent de naționalitate, nu ar trebui să călătorească în Irlanda, nici pe calea aerului, nici pe cea marină".

noul tip de covid 19
statele membre UE impun noi restricții de călătorie și închid granițele din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Germania

Ministrul transporturilor a anunțat că după miezul nopții, avioanele care vin din Marea Britanie nu au voie să mai aterizeze în țară. Noua tulpină de COVID-19 nu a fost descoperită și în Germania, conform declarațiilor ministrului sănătății.

Citește și: Cine este și câți ani are Dolunay Soysert, actrița care joacă rolul Neslihan Soysalan în noul serial „Inimă rebelă”. Iată cum arată aceasta la început de carieră- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

Austria

Potrivit presei locale, aici urmau să se interzică zborurile din Marea Britanie.

Bulgaria

Până pe 31 ianuarie în Bulgaria se interzic zborurile în și dinspre Marea Britanie, spre deosebire de alte state.

Olanda

Guvernul a suspendat toată zborurile din Marea Britanie până la 1 ianuarie, din cauza noii tulpini a virusului SARS-CoV-2. Ministerul sănătății "recomandă ca orice introducere a acestei variante a virusului provenind din Marea Britanie să fie limitată pe cât posibil prin limitarea şi/ sau controlul circulaţiei pasagerilor provenind din Marea Britanie". 

Israel

Oricine călătorește din Marea Britanie trebuie să stea în carantină două săptămâni într-un hotel din Orientul Mijlociu.

Spania

Ministrul de Externe dorește o decizie coordonată la nivelul Uniuniii Europene în ceea ce privește această problemă.

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Situație fără precedent în Sinaia! S-a cerut sprijinul Armatei

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Cine nu va fi vaccinat anti-COVID-19. “Pentru persoanele care au..."

Cine este și câți ani are Rojbin Erden, care joacă rolul Asi, în serialul „Inimă rebelă”, ce va începe din 2 octombrie la Kanal D! Iată care este a două mare pasiune a superbei actrițe, dincolo de platourile de filmare

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies