Dr. Adrian Marinescu, despre reacţiile adverse după vaccinul COVID, la 24 de ore după injectare: „Vă pot da exemplul meu”

Medicul Adrian Marinescu
Medicul Adrian Marinescu despre reacțiile adverse anti-Covid-19

Ce spune medicul infecționist Adrian Marinescu, la 24 de ore după ce s-a injectat anti-Covid-19. Cum se simte specialistul și ce reacții adverse a avut.

Medicul Adrian Marinescu s-a vaccinat duminică împotriva coronavirusului și a vorbit despre reacțiile adverse de care se tem mulți români. Cunoscutul specialist a dezvăluit cum se simte, la 24 de ore de la vaccinare.

Potrivit medicului, totul a decurs conform planului, iar specialistul din linia întâi a vorbit și despre cazul său, pentru ca românii să știe la ce să se aștepte în următoarea perioadă, atunci când vor alege să se vaccineze.

Din fericire, nu au existat (reacţii adverse- n.r.). Cei mai mulţi nu au avut nici acea jenă la locul de injectare. Asta înseamnă, pe de o parte, că asistentele care au făcut vaccinul au avut mână de aur, şi nu au existat aceste probleme, dar se ştie şi că reacţiile adverse sunt foarte rare.

Totul s-a desfăşurat fără probleme şi vă pot da şi exemplul meu.

A fost totul mai mult decât în regulă, mă simt bine, nu am niciun simptom nici măcar la 24 de ore după vaccin", a declarat dr. Adrian Marinescu, luni, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.
Dr. Adrian Marinescu: Procentul celor care nu se va vaccina, extrem de mic. E puterea exemplului.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Prospectul vacinului anti-COVID-19, în limba română! Iată ce trebuie să știi

În ce priveşte vaccinarea împotriva Sars Co-V 2, medicul este optimist în ce priveşte opţiunile oamenilor.

Vaccinul anti-Covid-19
Vaccinul anti-Covid-19, reacții adverse[Sursa foto: PixaBay]

"Procentul celor care nu se va vaccina va fi extrem de mic, în rest nu cred că vor fi reticenţe. E puterea exemplului, informaţiile care vin de la o zi la alta vor face ca temerile să fie spulberate", a adăugat medicul Marinescu.

Citeste si: Vlad Voiculescu: „Nimeni nu va sări rândul la vaccinare!” Când se vor deschide școlile

Reacții adverse ale vaccinului anti-Covid-19

Siguranța vaccinului Cominarty, care a ajuns și în România, a fost evaluată la participanți cu vârsta minimă 16 ani, în 2 studii clinice care au inclus 21.744 participanți cărora li s-a administrat cel puțin o doză de Comirnaty.



La participanții cu vârsta minimă 16 ani cele mai frecvente reacții adverse au fost durere la nivelul locului de administrare a injecției (>80%), fatigabilitate (>60%), cefalee (>50%), mialgie și frisoane (>30%), artralgie (>20%), febră și tumefiere la nivelul locului de administrare a injecției (>10%), iar acestea au fost de regulă ușoare sau moderate ca intensitate și s-au remis în decurs de câteva zile de la vaccinare, potrivit ultimelor date despre vaccinul anti-Covid-19.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Prospectul vacinului anti-COVID-19, în limba română! Iată ce trebuie să știi

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies