Medic celebru, despre campania anti-COVID-19: „E un pas foarte bun..."

medicul dan nicolau despre vaccin anti covid 19
Medicul Dan Nicolau vorbește despre vaccinul anti-COVID-19

Medicul Dan Nicolau vorbește despre campania de vaccinare și despre modalitățile în care ar fi trebuit ca autoritățile să gestioneze situația.

Medicul Dan Nicolau, specialist în chirurgie toracică și fost șef de secție în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie din Cluj, susține că vaccinarea în masă este excelentă, însă ar fi trebuit să existe și o testare în masă înainte. 

Medicul Dan Nicolau, despre campania de vaccinare

Medicul Dan Nicolau a declarat că se va vaccina împotriva COVID-19 și a vorbit despre întreaga campanie de vaccinare.

„E un pas foarte bun, dar lipsește primul, testarea în masă, care nu s-a făcut. Identificarea purtătorilor de virus, izolarea și tratarea. Trebuia făcută testare la scară largă, iar apoi vaccinare.

Citeste si: Joe Biden a fost vaccinat împotriva COVID-19!

E o regulă generală în pandemii, în epidemii, să izolezi purtătorul, să îl identifici, iar asta se face prin testare, or la noi nu s-a făcut.

Scade incidența la testele care se fac în România, dar se testează doar acele pesoane cu simptomatologie sau contaci direcți, dar restul? Persoana infectată care circulă și împrăștie?

vaccin anti covid medic dan nicolau
Medicul Dan Nicolau vorbește despre testare și vaccinare în contextul pandemiei[Sursa foto: PixaBay]

Dar e foarte bine că se începe vaccinarea. Și eu voi face vaccinul”, a declarat Dan Nicolau.

 „Toate epidemiile au fost eradicate prin vaccinare. Cum s-a renunțat la vaccinare, rujeola a făcut probleme, au fost și probleme cu poliomielita și așa mai departe”, spune medicul.

Mai grav, în România „se merge pe un sistem bazat pe economii (…) Ne zgârcim ca să moară lumea”, a mai spus medicul.

Citeste si: Dr. Adrian Marinescu, despre reacţiile adverse după vaccinul COVID, la 24 de ore după injectare: „Vă pot da exemplul meu”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

„Este o problemă personală a fiecăruia, dar toate bolile grave din epidemii, toate epidemiile au fost eradicate prin vaccinare. Cum s-a renunțat la vaccinare, rujeola a făcut probleme, au fost și probleme cu poliomielita și așa mai departe.

vaccin medic celebru declaratii
Medicul Dan Nicolau susține că a fost sărit un pas foarte importante înainte de vaccinare[Sursa foto: PixaBay]

Dar circulă prostia asta de a crea un curent împotriva vaccinării. Vaccinarea ar trebui să fie obligatorie, ca pe vremea lui Ceașescu, cu tot riscul de a-mi atrage critici.

Atunci se vaccina toată lumea, nu cârcotea nimeni și o mulțime de boli nu au mai apărut.

Eu am studiat medicina, am fost atent la toate lucrurile acestea și am o gândire medicală destul de bună. Din păcate la noi nu se va face nici asta. Se merge pe un sistem bazat pe economii și din motivul ăsta nu s-a făcut nici testarea în masă. Ne zgârcim ca să moară lumea”, a precizat Dan Nicolau.

 

 

 

 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

 

 

 

 

 

 

E o regulă generală în pandemii, în epidemii, să izolezi purtătorul, să îl identifici, iar asta se face prin testare, or la noi nu s-a făcut. Scade incidența la testele care se fac în România, dar se testează doar acele pesoane cu simptomatologie sau contaci direcți, dar restul? Persoana



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Medicul român Herman Berkovits, despre efectele secundare ale vaccinului anti-COVID-19: "Era momentul..."

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies