Cum se prepară, de fapt, esența de vanilie

Cum se prepară, de fapt, esența de vanilie
Cum se prepară, de fapt, esența de vanilie

V-ați întrebat vreodată cum se prepară, de fapt, esența de vanilie? În caz că nu știați, sticluțele sau fiolele pe care le găsim în magazine conțin vanilină și nicidecum vanilie pură.

Esența de vanilie este extrem de folosită, în special în prepararea dulciurilor. Aroma perfectă dă o savoare delicioasă prăjiturilor și astfel, această esență nu are cum să lipsească din bucătăria niciunei gospodine. Totuși, puțină lume știe cum se prepară, de fapt, esența de vanilie. 

Esența de vanilie poate fi preparată acasă

De fiecare dată când vreți să preparați un desert, de pe lista ingredientelor nu are cum să lipsească esența de vanilie.

O găsim în toate magazinele, fie în sticluțe, fie în fiole. 

Ceea ce puțină lume știe este că esențele din comerț au, de fapt, vanilină și nu vanilie. Vanilina este o substanță care se obține din deșeurile de lemn, din industria hârtiei. Nu mai sună la fel de bine, nu-i așa?

Producătorii scot pe piață această vanilină, pentru că este mult mai ieftină decât esența de vanilie pură. Aceasta se poate obține dintr-un anumit tip de orhidee, numită Vanilla, care poate fi polenizată doar de către o specie de albine

mexicane, cunoscute sub numele de Melipona. 

Bineînțeles că și omul poate face acest lucru, dar este destul de mult de muncă. Tocmai de aceea, și prețul esenței de vanilie este unul ridicat. 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Dacă până acum nu ați știut, noi vă spunem că puteți prepara acasă esența de vanilie, pe care să o folosiți după aceea în toate dulciurile de casă pe care le veți prepara. 

Cum se face esența de vanilie

Esența de vanilie preparată acasă este mult mai aromată și bineînțeles, mai sănătoasă, decât ceea ce se găsește în comerț. Aveți nevoie de doar câteva ingrediente și destul de multă răbdare, dar cu siguranță efortul va merita. 

Ingrediente pentru esența de vanilie:

  • 3- 6 batoane sau păstăi de vanilie 
  • 250 ml vodcă de calitate (puteți folosi rom sau whiskey, în cazul în care doriți ca esența de vanilie să aibă aromă mai tare)

Trebuie să știți de la început că, pentru a obține o esență de vanilie perfectă, cu o aromă intensă, contează foarte mult ca batoanele de vanilie să fie de calitate. Dacă nu știți să faceți diferența, rețineți că batonul de vanilie trebuie să aibă un miros extrem de puternic.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

De asemenea, batoanele de vanilie de calitate sunt uleioase, atunci când le veți atinge. Pentru a prepara esența, luați o sticlă curată, în care puneți alcoolul. Sticla trebuie să aibă și capac, care să se înfileteze foarte bine. 

Păstăile de vanilie se crestează pe lung și se pun în sticlă, peste alcool. Închideți foarte bine sticla și lăsați-o într-un loc răcoros și întunecat. 

Este important ca în prima săptămână să scuturați sticla zilnic.

După aceea, este suficient dacă faceți acest lucru o dată pe săptămână. 

Puteți folosi esența de vanilie de-abia după două luni. Puneți cel mult două lingurițe în deserturi, pentru că aroma este foarte intensă. Esența de vanilie pregătită acasă nu expiră niciodată. 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies