Pentru a ajuta gospodinele să aleagă meniul de Revelion 2023, vă prezentăm câteva sugestii pentru masa festivă.
Toată lumea dorește să surprindă la sfârșitul unui an și începutul următorului, într-o atmosfera plăcută ce poate fi imortalizată în poze și filmări care îți vor încânta privirea. Cheia unei petreceri reușite este planificarea, în amănunt, pentru Revelionul 2023. Realizează câteva decorațiuni simple pentru a crea atmosfera festivă a petrecerii, atât pentru masa festivă cât și pentru camera unde are loc marele eveniment. Pune la rece băuturile alese, dar, cel mai important, nu uita de șampania care este „cireaşa” petrecerii de Anul Nou 2023.
La cumpăna dintre ani 2022- 2023, mesele trebuie să fie îmbelșugate! Chiar dacă marea majoritate o să petreacă trecerea dintre ani acasă, meniul trebuie să fie și pe gustul celor mai pretențioși invitați sau membri ai familiei. De Crăciun, gospodinele au intrat în vâltoarea pregătirilor, iar acum vine a doua "rundă", cu Revelionul, Sfântul Vasile și Sfântul Ioan.
Mâncarea și băutură bună pentru masa de Revelion
Citeste si: DESCOPERĂ: Unde facem REVELIONUL? 7 Idei de petreceri pentru noaptea dintre ani
Aperitive – gustare rece
- coșulețe umplute cu salată: boeuf, icre, ton cu castraveți și porumb
- piftie de curcan
- frigăruie cu roșii cherry, brânză mozarella
- ardei umput cu ton
- diverse sortimente de salam
- rulouri de șuncă cu salată de crudități
- chifteluțe tăvălite prin susan
- coșulețe cu pastă de brânză și somon fume
- pate de rată așezat pe pat de castravete
Citeste si: Superstiţii de Anul Nou 2023! Iată de ce trebuie să ai pe masă struguri şi peşte!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Pește – gustare caldă
- Somon, șalău sau păstrăv la cuptor cu sos de lămâie, muștar și unt; însoțit de garnitură de broccoli, salată sau cartofi natur cu ierburi.
Citeste si: CITEȘTE: Ce să mănânci de Crăciun ca să nu te îngrași
Citeste si: Unde sa pleci de revelion. Cea mai tare destinatie
Friptură- gustare caldă
- Mușchi pe porc sau frigărui însoțite de cartofi la cuptor cu rozmarin și salată de murături asortate.
Desert
- tort ales în funcție de preferințe
- prăjituri de casă
„Panica cumpărăturilor de sărbători. După 30 de ani de la
Cumpărăm mai mult decât avem nevoie, facem din alimentație o problemă, ne complicăm si exagerăm din punct de vedere culinar, ca si cum toată existența noastră atârnă de o farfurie cu mâncare.
„Perioada următoare va fi doar despre mâncare: ce cumpărături facem, câți oaspeți avem la masă, care este meniul? Facem liste peste liste, umplem frigiderul și cămara ca să fim siguri că e suficient, că toată lumea va mânca pe săturate.
Cum calculăm porția corectă, de unde știm care e apetitul musafirilor, ce ne facem dacă rămâne masa goală?! Din postura de gazdă ai o frică, nu poți socoti doar 3 sarmale și o bucățică de carne de persoană, ce te faci dacă omul mai vrea o porție?
Culmea e că inversând rolurile, ca oaspete/invitat nu-mi amintesc să mă fi supărat vreodată pentru că s-au terminat sarmalele sau cozonacul la vreo sărbătoare- cel mult era semn ca au fost delicioase, deci foarte apreciate.”, a explicat Mihaela Bilic, pe Facebook.
Cu doar puțin efort și câteva atingeri simple, puteți sărbători noul an cu stil, cu o petrecere de Revelion potrivită pentru copii, dar și pentru adulți! Sperăm ca anul 2023 să fie unul prosper, plin de binecuvântări, aventuri și, desigur, o mulțime de zâmbete!