Cât durează imunitatea după vaccinul anti-Covid! Explicațiile lui Alexandru Rafila

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila despre imunitatea după vaccinul anti-Covid

Iată ce se întâmplă cu persoanele care se vaccinează anti-Covid-19. Cât timp durează imunitatea, potrivit profesorului Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a oferit date noi despre vaccinul împotriva COVID-19.

Într-o intervenție TV, medicul a spus cât timp ar avea imunitate cei care se vaccinează. În plus, Alexandru Rafila a explicat faptul că totul este o probabilitate, ținând cont de faptul că nu există studii concrete care să precizeze un interval de timp în care cei vaccinați vor fi protejați, mai ales că a început campania de vaccinare în urmă cu doar câteva săptămâni.

Citeste si: Raed Arafat, despre un lockdown general în România după sărbători! Ce spune despre restricțiile locale

Alexandru Rafila a explicat faptul că, după vaccinare, s-a observat că nivelul de anticorpi formaţi în organismul uman este unul care se menţine constant şi este înalt. Din aceste considerente, se poate lansa ipoteza că imunitatea împotriva ar putea dura chiar 1 an de zile.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: E obligatoriu de azi, 4 ianuarie! Anunțul zilei pentru toți românii din partea lui Raed Arafat


Rafila a vorbit şi despre un alt vaccin care lansase aceeaşi discuţie şi care, după vaccinare, s-a dovedit a crea o imunitate de 10 ani de zile.

Este vorba despre vaccinul anti-HPV:

Vaccin împotriva Covid
Vaccin împotriva Covid, folosit și în România[Sursa foto: PixaBay]

„Nu știm încă pentru cât timp vom fi imuni, dar studiile au arătat că nivelul de anticorpi după vaccinare este menținut înalt și constant. Probabil că cel mai puțin, vom fi imuni în jur de un an de zile. Dar e posibil că acest interval, pe măsură ce acumulăm experiență, să fie mai mare”, a spus Rafila.

„La vaccinul HPV a fost aceeași discuție și imunitatea durează 10 ani. Să dea Dumnezeu să fie la fel și la coronavirus”, a adăugat acesta, citat de bzi.ro.

14000 de cetățeni s-au vaccinat împotriva Covid-19

Până la data de 4 ianuarie, în România s-au vaccinat aproape 14000 de cetățeni, iar reacții adverse au avut 37 de persoane.

Este vorba despre reacţii adverse comune şi minore.

7 dintre persoanele vaccinate împotriva Covid-19 au avut reacţii locale în locul în care s-au injectat, iar ceilalţi 30 au avut reacţii precum febră, cefalee, mialgii, astenie, alergii de tip urticarie.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Românii vor primi bani de la stat și în 2021. Cine va beneficia de 1.450 de lei de persoană?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies