Cum se gătește celebrul preparat Saint Jacques

Cum se gătește celebrul preparat Saint Jacques
Cum se gătește celebrul preparat Saint Jacques

Saint Jacques este un preparat fin, rafinat și plin de savoare. Noi vă învățăm cum să gătiți aceste scoici, exact ca la restaurantele celebre.

Cu siguranță ați auzit de celebrul preparat Saint Jacques, dar dacă până acum nu ați îndrăznit să-l faceți acasă, acum a venit momentul. Chiar dacă la prima vedere poate suna complicat, în realitate scoicile Saint Jacques se prepară destul de repede.

Saint Jacques, o savoare perfectă în farfurie

Scoicile Saint Jacques au devenit din ce în ce mai apreciate și în România, mai ales de către persoanele care adoră fructele de mare.

Știm că acest preparat pare mai sofisticat și chiar este, din punct de vedere al gustului, dar trebuie să rețineți că se gătește foarte repede. Și când spunem asta, ne referim că vor fi gata în doar câteva minute.

Aveți nevoie de doar câteva ingrediente pentru a prepara cele mai gustoase scoici Saint Jacques. Cea mai simplă rețetă este cea de scoici în sos de vin alb.

Aceasta este o rețetă inspirată din bucătăria mediteraneană, recunoscută pentru faptul că promovează un stil alimentar sănătos.

Înainte de a le găti, scoicile trebuie ținute într-un sos, pentru a se marina. Important de știut este și faptul că acest aliment se prăjește la foc iute. De asemenea, sosul de vin alb îi va da o savoare specială acestui preparat.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Haideți să vedem ce ingrediente vă trebuie, pentru a găti scoici Saint Jacques în sos de vin alb:

  • 20 scoici Saint Jacques (aproximativ un kg)
  • două linguri de suc de lămâie
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • doi căței de usturoi
  • 120 ml vin alb sec
  • o lingură de unt rece
  • pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
  • sare
  • fulgi de ardei iute
  • un castravete
  • un morcov
  • frunze de pătrunjel (pentru ornat)

Cum se prepară scoicile Saint Jacques

În primul rând, trebuie să preparați marinada pentru scoici. Într-un castron, amestecați jumătate din cantitatea de ulei de măsline cu o lingură de zeamă de lămâie și cu fulgii de ardei iute.

Spălați foarte bine scoicile și apoi ștergeți-le cu un șervețel absorbant. Puneți-le sare și după aceea băgați-le în marinadă. Întoarceți-le pe toate părțile, pentru ca scoicile să fie acoperite bine de sos.

Castronul cu scoici trebuie lăsat în frigider cât timp se marinează. Ideal ar fi să-l țineți la rece măcar o oră, dar dacă vă grăbiti, îl puteți scoate după 30 de minute.

Cât timp scoicile sunt la marinat, pregătiți legumele alături de care le veți servi. Tăiați castravetele și morcovul, de preferat pe lungime, în felii cât mai subțiri. Nu uitați că este vorba despre un preparat mai rafinat, așa că totul trebuie pregătit în cele mai mici detalii.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Peste legume puneți o lingură de zeamă de lămâie, cealaltă jumătate din cantitatea de ulei de măsline și sare, după gust.

Puneți pe foc o tigaie care nu se lipește, lăsați-o să se încingă și în ea veți prăji scoicile marinate. Aveți grijă să lăsați focul mare, în permanență.

Scoicile se vor rumeni foarte repede. Apoi le scoateți pe un platou. În aceeași tigaie, turnați vinul și lăsați-l să dea într-un clocot. Apoi dați focul mic și așteptați ca vinul să se reducă.

Puneți și untul și omogenizați. La final, adăugați pătrunjelul tocat mărunt, puneți sare și eventual mai adăugați și suc de lămâie sau fulgi de ardei iute, în funcție de gustul fiecăruia.

Turnați sosul peste scoici și puneți lângă și legumele pregătite mai devreme. Scoicile Saint Jacques se servesc calde și ornate cu frunze de pătrunjel.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies