Statul dă bani! Cine poate primi până la 800.000 de euro?!

bani stat reprezentanti HoReCa
statul le dă o mână de ajutor antreprenorilor HoReCa

Antreprenorii HoReCa vor respira ușurați după multe luni în care afacerile le-au fost ruinate de pandemie. Mii de români vor primi bani de la stat.

Mii de români vor primi bani de la stat pentru a-și salva afacerile care au ajuns la sapă de lemn din cauza pandemiei de COVID-19. Antreprenorii HoReCa pot primi până la 800.000 de euro. Ce condiții trebuie îndeplinite?

Antreprenorii HoReCa vor primi bani de la stat

Antreprenorii care vor beneficia de banii primiți de la stat  vor avea multe alte privilegii și asta din cauză că pandemia de COVID-19 le-a afectat pe deplin afacerile.

Un antreprenor poate ajunge la o sumă de 800.000 de euro pentru a-și putea salva afacerea, dar și de scutirea impozitului până la sfârșitul lunii martie. De asemenea, statul mai oferă și 20%  din pierderile înregistrate sub formă de granturi, comparativ cu 2019.

Citeste si: Noi reguli pentru elevi și profesori în 2021. Apare bacalaureatul internațional

Aproximativ 73.000

de agenți economici vor avea parte de acest ajutor de la stat, conform estimărilor făcute de Guvern.

bani de la stat HoReCa
antreprenorii din domeniul HoReCa pot respira ușurați după mult timp în care au avut de suferit din pricina pandemiei de COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Cele mai multe pierderi din industria HoReCa s-au înregistrat în cazul restaurantelor, dat fiind faptul că a fost raportată o scădere a cifrei de afaceri de până la 40,5%.

De asemenea, domeniul hotelier a avut pierderi de până la două treimi, comparativ cu 2019. 

Citeste si: Munca de acasă, plătită suplimentar! De când intră legea în vigoare?

Reprezentanții HoReCa au anunțat că din cauza pandemiei de COVID-19 au fost nevoiți să concedieze aproximativ 70.000 de angajați. Aproximativ 4,2% din populația României lucra în acest domeniu.

bani stat antreprenori HoReCa
mii de români vor primi bani de la stat pentru a-și salva afacerile[Sursa foto: PixaBay]

Cât despre agențiile de tursim, acestea au avut pierderi de până la 70% din cifra de afaceri, din cauza pandemiei de COVID-19.

Mai multe restaurante și hoteluri din România continuă să rămână închise, dat fiind faptul că pandemia nu s-a sfârșit. 

Bani de la stat pentru activități independente

„Aceasta este, practic, o schemă de ajutor de stat umbrelă, care vizează cinci măsuri, iar beneficiari eligibili sunt entităţi de drept privat (…) organizaţii neguvernamentale, societăţi comerciale, atât IMM-uri cât şi întreprinderi mari, care au desfăşurat activităţi

în ultimii doi ani, conform raportului de activitate asumat de reprezentantul legal al solicitantului, în unul dintre următoarele domenii culturale: artele spectacolului – teatru, muzică, dans; artele vizuale – pictură, sculptură, film, fotografie; patrimoniu – carte, audiovizual sau educaţie culturală." a declarat Bogdan Gheorghiu.

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

NU se majorează pensiile de la începutul lui 2021. Când va veni momentul majorării

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies