Prăjitura de foi cu miere Albinița. Se prepară în câțiva pași rapizi

Prăjitura de foi cu miere Albinița. Se prepară în câțiva pași rapizi
Prăjitura de foi cu miere Albinița. Se prepară în câțiva pași rapizi

Prăjitura Albinița, din foi cu miere și umplutură dulce-acrișoară, se prepară imediat. Chiar dacă pare o prăjitură mai sofisticată și greu de făcut acasă, nu este nici pe departe așa.

Prăjiturile care au foi cu miere sunt extrem de fragede și delicioase. Este și cazul prăjiturii Albinița, care pe lângă foile nemaipomenite, are și o cremă aromată, nu foarte dulce, chiar perfectă pentru perioada de după sărbători. 

Prăjitura Albinița, un desert rapid și delicios

Una dintre prăjiturile preferate din copilărie este prăjitura Albinița, care are foi cu miere, cremă de vanilie și gem.

Un adevărat deliciu! Ca să nu mai spunem că se prepară imediat, iar aspectul ei este cu totul și cu totul deosebit. 

Este un desert simplu, pufos, aromat și cu foi care efectiv se topesc în gură. Albinița mai este cunoscută și sub denumirea de ”Dulcineea”. Chiar dacă se face rapid, acest desert nu se poate consuma imediat ce l-ați preparat. Trebuie să stea o noapte, înainte de a o tăia, pentru ca foile să se frăgezească suficient de bine. 

Iată ingredientele de care veți avea nevoie pentru prăjitura Albinița:

Pentru foile cu miere:

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

  • 600 de grame de făină 
  • 150 de grame de zahăr
  • 200 grame de miere de albine
  • 20 de grame de bicarbonat de sodiu
  • 100 de grame de unt cu 82% grăsime
  • un ou
  • o linguriță extract de vanilie
  • un praf de sare
  • 2-3 linguri de lapte

Pentru umplutură:

  • 300 ml. de lapte
  • 150 de grame de zahăr
  • un praf de sare
  • 80 de grame de griș
  • 200 de grame de unt cu 80% grăsime
  • o lingură de extract de vanilie
  • un borcan de gem acrișor 
  • zahăr pudră vanilat, pentru a presăra pe prăjitură

Cum se prepară prăjitura Albinița

Într-o crăticioară, puneți mierea de albine, de preferat să fie polifloră, apoi adăugați untul, un praf de sare și zahărul și puneți pe foc mic. Compoziția trebuie lăsată să fiarbă, până când zahărul se va dizolva de tot. 

Apoi lăsați compoziția să se răcească. Într-un castron mai adânc, puneți făina și bicarbonatul de sodiu. În mijloc, faceți o gaură, în care veți pune compoziția de miere răcită.

Adăugați și untul, pe care l-ați bătut în prealabil și extractul de vanilie. 

La început amestecați toate ingredientele cu o lingură, iar apoi puneți aluatul pe masa pe care ați presărat făină și începeți să-l frământați. Trebuie să obțineți un aluat omogen, pe care îl împărțiți în 4 părți egale. 

Fiecare foaie se va întinde cu făcălețul pe masa presărată cu făină. Puneți hârtie de copt în tavă și băgați foile, pe rând, în cuptorul preîncălzit.

Lăsați-le să se coacă, pentru aproximativ 10 minute. 

După ce sunt gata, foile trebuie lăsate să se răcească, pentru că, fiind foarte fragede, se vor rupe, dacă le veți manevra cât sunt fierbinți. 

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Într-o crăticioară, puneți laptele pe foc mic, împreună cu un praf de sare și cu zahărul. Când laptele începe să fiarbă, adăugați grișul, puțin câte puțin, în timp ce amestecați energic. Compoziția se lasă să fiarbă câteva minute, dar în acest timp trebuie să amestecați în continuare cu telul. 

Când este gata, lăsați crema să se răcească, iar apoi adăugați untul și extractul de vanilie. Mixați crema cu ajutorul mixerului, ca să devină fină și cremoasă. 

Pe o tavă, puneți prima foaie a prăjiturii, apoi întindeți jumătate din cremă și nivelați frumos. Urmează încă o foaie, pe care o veți acoperi cu gem. Peste acesta puneți a treia foaie, iar deasupra restul din cremă. Ultima foaie de prăjitură se așează peste cremă, iar deasupra trebuie să puneți o greutate, pentru ca prăjitura să se frăgezească. 

 

Lăsați-o așa până a doua zi, când o puteți tăia. Deasupra se presară zahăr pudră.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Cum gătește Gabriela Cristea peștele, fără sare? Aceasta înlocuiește sarea cu un mix delicios! "O să încerc să pun foarte, foarte puțină sare aici, iar pe pește o să încerc să nu pun sare deloc!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies