Vladimir Putin a decis! Rușii vor fi vaccinați în masă!

Vladimir Putin ordonă vaccinarea în masă
Vladimir Putin, președintele Rusiei

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a ordonat oficialilor să înceapă de săptămâna viitoare vaccinarea în masă împotriva COVID-19.

Rusia este pe locul patru, la nivel mondial, în ceea ce privește numărul infectărilor cu noul coronavirus, motiv pentru care Vladimir Putin ordonă începerea imediată campaniei de vaccinare în masă.

Fondul suveran de avere (RdiF) declară că circa 1,5 milioane de ruși au fost deja inoculați cu ceea ce numim vaccinul Sputnik V.

Vladimir Putin ordonă începerea imediată campaniei de vaccinare

”Vă rog să începeți vaccinările în masă pentru întreaga populație de săptămâna viitoare!”, a declarat Putin oficialilor în cadrul unei ședințe guvernamentale transmise online.

Din data de 18 ianuarie, rușii vor fi gata să extindă campania de vaccinare, după spusele vicepremierului Tatiana Golikova.

Rusia a fost una dintre țările care a ocolit impunerea unui lockdown pentru mase în timpul celui de-al doilea val de COVID-19, întrucât oficialii au considerat măsurile de restricție suficiente pentru a opri răspândirea virusului.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cine răspunde pentru efectele adverse provocate de vaccinul anticoronavirus? Valeriu Gheorghiță rupe tăcerea

 

Cum se va desfășura campania de vaccinare în România?

Valeriu Gheorghiță susține că în data de 15 ianuarie se va intra în cea de-a doua etapă a vaccinării  împotriva COVID-19, însă autoritățile doresc o accelerare a campaniei.

Modulul pentru programările din etapa a doua de vaccinare va fi dezvoltat pentru ca vârstnicii și persoanele cu boli cronice să fie imunizate.

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiță, despre efectele vaccinului anti-COVID-19: „Acest vaccin antrenează..."

„Ne dorim  accelerarea etapelor de vaccinare anti-COVID, având în vedere că am început mai devreme decât estimam. Vom începe mai repede și etapa a doua, practic după 15 ianuarie, începând cu beneficiarii care se află internați în centrele medico-sociale, rezidențiale, continuând cu persoanele care sunt cu insuficiență renală cronică în

stadiul de hemodializă”,
a precizat Valeriu Gheorghiță.

Vaccinul anti-Covid
Vaccinul anti-Covid în Rusia[Sursa foto: PixaBay]

Valeriu Gheorghiță a declarant că va fi întocmită o listă cu toate persoanele cu boli cronice, pentru ca acestea să se vaccineze în timp util. Această decizie a fost luată în baza recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. 

“Tranşele vor fi o dată la o săptămână sau două săptămâni. Nu este un calendar încă stabilit.

Sunt foarte puţine. Chiar dacă am vrea să lăsăm la alegerea persoanelor, nu poţi, pentru că vor fi centre care nu vor avea. Dar ele sunt la fel, nu există nicio problemă. Tot două doze, tot ARN mesager, au aceeaşi eficacitate, acelaşi profil de siguranţă”, a mai spus medicul Valeriu Gheorghiță.

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Cine răspunde pentru efectele adverse provocate de vaccinul anticoronavirus? Valeriu Gheorghiță rupe tăcerea

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies