Omleta cu cartofi este o rețetă originară din Spania. Iată cum se prepară și ce condimente folosesc spaniolii, pentru a găti această faimoasă omletă.
Omleta cu cartofi se numește, de fapt, tortilla de patatas, și provine de la spanioli. Se prepară imediat și este ideală pentru un mic dejun sau chiar pentru un prânz sățios.
Cea mai simplă rețetă de omletă cu cartofi
Dacă ați avut posibilitatea de a vizita Spania, atunci cu siguranță ați văzut că în fiecare restaurant cu mâncare tradițională, găsiți în meniu și celebra tortilla de patatas.
Pe românește, este vorba despre omleta cu cartofi. În cazul în care dimineața preferați să mâncați omletă, dar parcă v-ați săturat de gustul clasic, atunci este momentul să treceți la un alt nivel al omletelor.
Cea cu cartofi este pur și simplu delicioasă! Nu vă speriați.
Rețeta originală de omletă cu cartofi conține doar cartofi, ouă, ulei și ceapă. Aceasta din urmă este opțională.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Iată de ce aveți nevoie pentru a prepara omleta cu cartofi:
- 2 cartofi
- 3-4 ouă
- sare
- piper
- șuncă sau bacon (opțional)
- ceapă (opțional)
- ardei (opțional)
- ulei
Cum se prepară omleta cu cartofi
Curățați cartofii de coajă, spălați-i și tăiați-i în cubulețe. Aveți grijă ca acestea să fie cât mai mici, pentru ca omleta să aibă un aspect frumos.
Într-o tigaie, puneți ulei la încins și prăjim cubulețele de cartofi. Când aceștia sunt aproape gata, puteți adăuga bucățele de șuncă, de bacon sau oricare alte mezeluri care vă plac.
De asemenea, tot acum puteți pune și ceapă tocată mărunt și ardei, care va fi, de asemenea, tăiat cât mai fin. Toate aceste ingrediente se mai lasă puțin pe foc, pentru a se căli bine.
Între timp, bateți ouăle cu un praf de sare și cu piper și apoi adăugați-le în tigaie, peste celelalte ingrediente. Când omleta se va rumeni, o întoarceți pe partea cealaltă, cu ajutorul unei palete. Nu faceți acest lucru cu o furculiță, ca să nu vi se rupă omleta.
Țineți cont că, în mod normal, omleta cu cartofi nu are mezeluri în ea și nici ardei.
De exemplu, în unele regiuni ale Spaniei, localnicii nu folosesc nici măcar ceapă în această omletă, ci doar cartofi, ouă, sare și ulei, de preferabil să fie de măsline.