Rareș Bogdan vorbește despre pașaportul anti-COVID-19: „E complicat și restrictiv..."

rares bogdan despre pasaport anti-COVID-19
Rareș Bogdan își spune părerea despre pașaportul anti-COVID

Rareș Bogdan susține că pașaportul anti-COVID-19 ar putea fi introdus ca măsură restrictivă suplimentară. Ce a declarat europarlamentarul?

Rareș Bogdan a vorbit la Digi 24 despre introducerea pașaportului anti-COVID-19. Europarlamentarul susține că premierul Greciei dorește o astfel de măsură ca o restricției suplimentară.

Rareș Bogdan, despre pașaportul anti-COVID-19

Europarlamentarul Rareș Bogdan vorbește despre motivul pentru care premierul Greciei dorește introducerea pașaportului anti-COVID-19.

Citeste si: Raed Arafat anunță ce se va întâmpla după 8 februarie! Se ridică restricțiile?

rares bogdan despre pasaportul anti covid-19
pașaportul anti-COVID-19 ar putea fi introdus în mai multe țări[Sursa foto: Facebook Rares Bogdan]

„E complicat și restrictiv să spui pașaport. În cadrul grupului premierul grec e principatul promotor. Asta și pentru că au un PIB foarte mare provenit din turism. Și alți premieri susțin acest certificat. Mă tem însă să nu fie o restricție suplimentară. Deja sunt restricții în privința unor țări. Dar un carnet de vaccinare poate să existe. Să sperăm că o parte dintre români vor înțelege să se îndrepte către centrele de vaccinare.

Dar trebuie să fim extrem de atenți. Libertatea este scumpă și a fost greu de câștigat! Nu trebuie noi să formăm opreliști suplimentare. Cu cât avem mai puține restricții este cu atât mai bine pentru cetățeanul european. Depinde cu ce comparăm campania de la noi. Cu Israelul? Sigur că numărul e mai mic. Dar nu o putem face deoarece infrastructura e diferită. Nu aș spune că nu sunt mulțumit. Faptul că a căzut platforma e rușinos, mai ales într-o țară cu IT-iști.
E vina altora”, susține Rareș Bogdan.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Președintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, despre pașaportul anti-COVID-19

Asztalos Csaba, președinte CNCD, susține că statele membre UE au dreptul să solicite atât teste anti-COVID-19 cât și certificate de vaccinare pentru cetățenii care călătoresc.

Citeste si: COVID-19 Germania: Lockdown-ul se prelungește până la 14 februarie

rares bogdan despre pasaport anti-COVID-19
Rareș Bogdan își spune părerea despre pașaportul anti-COVID[Sursa foto: Facebook Rares Bogdan]

„Subiectul este puțin nuanțat. La nivelul UE avem Directiva 38 din 2004 privind dreptul la libera circulație și dreptul de ședere în UE, una dintre excepții – când poți impune restricții, este tocmai sănătatea publică.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Art 29 spune clar că sunt boli care justifică măsuri de restricționare a liberei circulații, boli cu potențial pandemic, așa cum sunt definite de OMS, boli infecțioase contagioase.

Potrivit legilor UE, statele membre au și posibilitatea legală să impună restricții ale libertății de circulații și a dreptului de ședere când trebuie să protejeze sănătatea publică.

Solicitarea de teste sau de certificate de vaccinare nu vor fi neapărat o formă de discriminare.

Suntem într-o perioadă de vaccinare, trebuie să punem accent pe transparență și informare cu privire la procesul de vaccinare, ca populația să aibă încredere și să decidă informat dacă se vaccinează sau nu, să insistăm pe aceste aspecte de informare.", a declarat președintele CNCD.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Școlile se pot redeschide în plină pandemie! Cea mai așteptată veste de elevi și de profesori

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies