Drepturile omului CEDO: sa inlaturam treptat nedreptatea din lume !

Drepturile omului CEDO: sa inlaturam treptat nedreptatea din lume !
Drepturile omului CEDO: sa inlaturam treptat nedreptatea din lume !

Drepturile omului CEDO: sa inlaturam treptat nedreptatea din lume !

De la făurirea societăților și până în prezent, importanța juridicului a avut întotdeauna o importanță majoră, deoarece, în absența ideii de dreptate, care aducea cu sine libertatea și bunăstarea oamenilor nobili, virtuoși și corecți, nimic din ceea ce cunoaștem ca fiind drept evoluție nu ar fi fost posibil. Capacitatea oamenilor de a trăi unii cu ceilalți, în societăți din ce în ce mai întinse, s-a clădit nu doar pe puterea acestora de a făuri realități imaginate și de a le lega de anumite sensuri și însemnătăți, ci și de constatarea necesității existenței unor reglementări care să asigure un cadru legal atât

pentru desfășurarea tuturor activităților legale, cât și pedepsirea și, implicit, descurajarea faptelor improbabile care aduc deservicii atât altor indivizi, cât și societății în ansamblul ei.

În epoca modernă, nu ne putem închipui existența niciunei societăți în afara conceptului de dreptate, pentru că dacă nu ar fi nicio cale să beneficiem de ea și nici nu ar posibil ajutorul unor structuri obiective care să se ghideze după anumite legi și principii, oamenii nu s-ar putea cârmui de unii singuri.

Orice societate care nu se raportează la legi este pradă colapsului. Pentru cazurile în care statele își nedreptățesc cetățenii, companiile, organizațiile, Convenția Europeană pentru Drepturile Omului reprezintă un ajutor. Acolo unde statele nu respectă libertățile și drepturile fundamentele ale cetățenilor și nu numai, drepturile omului CEDO, prin intermediul avocaților cu experiență și bine pregătiți, echilibrează balanța în sensul dreptății, forța motrice a posibilității prosperității umane.

    Multitudinea societăților și complexitatea acestora au dus de-a lungul timpului la numeroase ciocniri ale intereselor, deoarece în forța de propagare, dezvoltare a țărilor, orașelor stă nu doar binele general, ci și cel propriu. Statele, ca structuri superioare, care înglobează atâtea funcții, pot eșua adesea în stabilirea dreptății. Pentru aceste situații, CEDO, formată dintr-un număr egal de judecători cu cel al statelor care au ratificat Convenția Europeană a Drepturilor Omului, garantează respectarea drepturilor oamenilor și se pune de-a curmezișul abuzurilor, făcute, paradoxal, în numele idee de dreptate.

Hibele reale ale judecății interne pot fi astfel restabilite, cu posibilitatea ca victimei să i se acorde satisfacția nevinovăției.

Trăim într-o lume favorabilă și atunci când numărul nevinovaților pedepsiți pe nedrept este din ce în ce mai mic, iar erorile judiciare, făcute din neștiință ori cu rea voință, sunt tot mai rare, lucru care ne îndreptățește cu adevărat să spunem că urmărim o evoluție a ideilor europene pentru care deschiderea, transparența și egalitatea, cât și dreptul de a fi apărat, sunt principii inviolabile. 

În absența unei voci superioare care să monitorizeze anumite structuri judecătorești interne, scăpând de hibe și greșeli recurente, lupta omului cu statul este inegală și pare sortită eșecului încă din fașă. Casa de avocatură Grigoriu&Grigoriu a apărut în numele încrederii depline-n forța CEDO și-n puterea dreptății de a se înfățișa, atunci când în sprijinul oamenilor sunt puse pregătirea temeinică, puterea de înțelegere, capacitatea de adaptare și respectarea unor norme ale excelenței și eficienței.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Condusă de avocații Alina și Andrei Grigoriu, casa de avocatură este specializată în apărarea drepturilor omului, în cadrul CEDO și în dreptul intern, și în consultanța comercială. Cu posibilitatea de a susține pledoarii în fața oricăror instanțe, de la cele civile, administrative, comerciale, până la cele penale, serviciile complete cuprind negocierile, redactarea contractelor sau consultanță în domeniul proprietății.

Încercărilor cărora omul modern trebuie să le facă față sunt dintre cele mai diverse. În interesele sale se interpun domenii precum cel imobiliar și de afaceri, investigarea de proprietăți, contracte civile sau comerciale, Registrul Comerțului, recuperări creanțe, asistență societăți offshore etc.  Ajutorul unei case de avocatură poate să înlăture o sumedenie de probleme și să lupte pentru dreptate, folosind toate mijloacele avute la dispoziție, în numele necesității ca aceasta să se înfăptuiască din ce în ce mai mult.

CEDO funcționează ca un stindard al democrației pentru întreaga lume. Ideea de putere (desfășurată atât de injust în lupta cetățeanului cu propriul stat sau unul străin) este înlăturată, astfel încât doar faptele și legile cântăresc, ceea ce mărește posibilitatea ca acolo unde statul a greșit, Convenția Europeană a Drepturilor omului să îndrepte lucrurile. Experiența îndelungată și lucrul pe nenumărate cazuri reprezintă un atu al casei de avocatură a cărei pregătire face față cu succes standardelor pledoariilor la un nivel înalt, pentru ca interesele clienților să fie reprezentate așa cum se cuvine. În majoritatea cazurilor eșuate între state și cetățeni, se mizează pe intimidarea celor din urmă și limitarea lor la o apărare care se poate izbi de neluarea în seamă, chiar și atunci când probele sunt evidente.

Un aspect important care poate lipsi dintr-o apărare este coroborarea faptelor de o asemenea natură, încât miza să nu fie exclusiv persuadarea, ci convingerea. Probele realității ne susțin întotdeauna argumentarea, iar CEDO încurajează o analiză temeinică a acestora cazuri pentru că misiunea sa este să depisteze nedreptățile și să descurajeze de la nivelul statelor subterfugiile folosite pentru a se eschiva din fața răspunderii. Dacă sunteți într-o situație în care statul propriu sau alt stat al Uniunii Europene v-a nedreptățit,  Casa de avocatură Grigoriu&Grigoriu vă poate sta alături, folosindu-se de toată pregătirea și dorința de a sublinia adevărul așa cum se cuvine. Atât în dreptul Convenției Europene,  dreptul Uniunii Europene, dreptul afacerilor și dreptul comercial, cât și în cazul dreptului civil și administrativ, demarăm acțiuni de sprijinire, consultanță și reprezentare eficientă oamenilor care au nevoie de ajutor. Credem în adevăr cu o tărie neasemuită și ne dorim ca dreptatea să prevaleze acolo unde nu s-a întâmplat până acum, iar sorții nu au fost de partea dumneavoastră!

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

 

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Cum gătește Gabriela Cristea peștele, fără sare? Aceasta înlocuiește sarea cu un mix delicios! "O să încerc să pun foarte, foarte puțină sare aici, iar pe pește o să încerc să nu pun sare deloc!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies