Transport funerar international: sa facem impreuna drumul pana acasa

Transport funerar international: sa facem impreuna drumul pana acasa
Transport funerar international: sa facem impreuna drumul pana acasa

Transport funerar international: sa facem impreuna drumul pana acasa

Duritatea destinului uman se vede-n fragilitatea care ne caracterizează pe toți. Anii vieții trec fulgerător, clipele de fericire ale tinereții pălesc treptat, iar bolile diverse, necazurile, nefericirea vin, cu intensități diferite, în viețile fiecăruia. Oamenii își părăsesc propria țară din cauza nevoii de a căuta o viață mai bună. Și, adeseori, prețul plătit pentru acest lucru este extrem de mare, căci îl îndepărtează pe om de ceea ce este important pentru el, de aproape toți oamenii iubiți și de tihna și siguranța propriului cămin.

Ajungem, dintr-o dată, prada hazardului și a neșansei, încercând să ne croim pe alte meleaguri un rost și să le oferim copiilor și părinților noștri un trai mai bun, luptând să înlăturăm lipsurile atroce ale generațiilor anterioare și să îi ajutăm să se bucure de viață, fără griji exagerate.

România este una dintre țările europene în cadrul căreia o bună parte a cetățenilor tineri aleg străinătatea pentru a-și găsi un loc de muncă.

Ei reușesc să se adapteze, grație puterii de muncă, dar și rezistenței psihice în fața tuturor atrocităților și greutăților pe care smulgerea de propria casă le aduce. Pentru unele familii, în ciuda dorului și a lacrimilor, străinătatea se dovedește a avea o latură bună, chiar dacă cere un sacrificiu uriaș. Există însă, ca peste tot în lume, drame de tot felul, al căror tragism ne zguduie de fiecare dată și ne convinge, dacă mai este nevoie, că prezența serviciilor funerare profesioniste este o necesitate de căpătâi.

Indiferent de motivul morții unei persoane, durerea pentru familia acesteia este întotdeauna deplină, zdrobitoare și nu poate fi alinată de nimic. Dispariția unui om iubit din viețile noastre lasă un gol amar și imposibil de umplut vreodată, pentru că moartea ne ia pentru totdeauna orice cale de a ne mai bucura vreodată de prezența celuilalt. Când un membru al familiei moare pe teritoriul unui alt stat, dincolo de durerea resimțită se nasc alt zeci de griji legate de aducerea acasă a celui dispărut.

Momentele de derută și incertitudine sunt și mai greu de dus, pentru că-n absența ajutorului unui profesioniști, familia nu poate, în acele momente de durere, să se ocupe de chestiunile administrative, să desțelenească în timp util ițele legale ale unui astfel de transport special și, cel mai important, li se pare îndepărtat, aproape imposibil momentul când vor putea să-l înmormânteze pe cel iubit, în felul în care acesta își dorea.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

În pofida durității morții, ne rămâne un lucru de făcut, să îl conducem pe celălalt pe ultimul drum așa cum se cuvine și să știm că am făcut tot ceea ce mai rămăsese posibil pentru el. Pentru a trece mai ușor peste această încercare hotărâtoare a vieții, primul lucru pe care trebuie să-l aveți în minte este reprezentat de necesitatea unui transport funerar international. Făcut de către profesioniști foarte bine pregătiți, în autovehicule funerare dotate

la standardele cerute de Uniunea Europeană, el corespunde normelor de igienă și păstrare ale decedatului, astfel încât să poată fi transportat și înmormântat cum se cuvine acasă. Pașaportul mortuar internațional, certificatul de deces internațional, cât și autorizațiile necesare transportului sunt documente de care personalul calificat se ocupă sau pe care le deține, astfel încât fiecare transport este sigur.

Indiferent dacă este vorba despre un român care moare în străinătate sau invers, putem facem ultimul drum spre casă împreună, cu nădejdea că în ciuda unei astfel de dureri, pe care toți o trăim, mai devreme sau mai târziu, vizavi

de cei iubiți și plecați dintre noi, facem tot ce ne stă în putință pentru ca plecarea lor să fie un prilej nu doar pentru doliu, ci și pentru a ne gândi la esența profundă și bună a fiecărui om. Respectând legalitatea și toate normele impuse pentru transporturile funerare internaționale, evităm de fiecare dată situațiile riscante și pentru câteva economii neglijabile nu facem experimente cu durerea oamenilor. Uneori, anumiți oameni găsesc rute alternative, dar ilegale, ceea ce se poate solda cu probleme de tot soiul și ia familiei dreptul la un doliu cuviincios, implicând-o în necazuri care îi depășesc rezistența psihică din acele momente.

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Apelarea la o firmă românească specializată în transporturi funerare internaționale implică întotdeauna costuri mai mici și vine cu o serie de avantaje datorită pregătirii personalului și experienței în cadrul căreia s-au confruntat cu alte cazuri similare. Rapiditatea cu care aceștia demarează procedurile și se ocupă de cadrul legal al transportului înlesnesc sosirea persoanei decedate acasă, astfel încât familia să își poată purta doliul în tihnă și cu demnitate. Printre primele și cele mai importante acțiuni și documente necesare se enumeră: înregistrarea decesului la autoritățile locale ale țării în care a avut loc decesul (opțional și la Consulatul României al acesteia), eliberarea unui certificat de deces românesc, documentele specifice transportului internațional. În absența ajutorului, familia se poate trezi într-o situație ce pare fără ieșire.

Funebri Santa Maria „1958” se ocupă în detaliu de toate aspectele necesare, în acest proces complicat și de durată care cere o pregătire temeinică în ceea ce privește legile fiecărui stat, cunoașterea limbilor de circulație internațională, pentru a nu exista nicio barieră de comunicare, sigilarea sicriului de zinc (care este introdus, conform normelor, în cel de lemn) și asigurarea unui transport fără probleme. Oricât de grele sunt lucrurile la aflarea veștii, trebuie să știți că nu sunteți singuri. Vă stăm la dispoziție la orice oră, cu toate detaliile necesare, astfel încât dumneavoastră să alegeți calea legală și sigură de a fi alături de cel decedat și de a-l putea înmormânta așa cum se cuvine!



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Cum gătește Gabriela Cristea peștele, fără sare? Aceasta înlocuiește sarea cu un mix delicios! "O să încerc să pun foarte, foarte puțină sare aici, iar pe pește o să încerc să nu pun sare deloc!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies