Ministrul de Interne vorbește despre noi restricții în România: „La acest moment..."

lucian bode declaratii
Lucian Bode face declarații cu privire la noua tulpină de COVID-19

Lucian Bode face precizări cu privire la noua tulpină de COVID-19 care a ajuns și în România. Ministrul de Interne vorbește despre noi restricții.

În București s-a decis renunțarea la anumite restricții dat fiind faptul că rata de incidență a scăzut sub 3 la mia de locuitori. Cu toate acestea, mai mulți pacienți au ajuns la spital infectați cu noua tulpină de COVID-19. Ministrul de Interne, Lucian Bode, vorbește despre noi restricții în România din cauza situației actuale.

Lucian Bode, despre noi restricții în România

Numărul cazurilor de coronavirus a scăzut în țara noastră, însă autoritățile sunt îngrijorate din cauza noii tulpini de COVID-19. 

Citeste si: COVID-19 Israel: Se prelungește carantina, iar măsurile sunt extrem de stricte

covid 19 restrictii
noua tulpină de COVID-19 a ajuns și în România[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Lucian Bode susține că nu este nevoie de măsuri suplimentare, însă respectarea măsurilor de prevenție este esențială.

Citeste si: Raed Arafat anunță ce se va întâmpla după 8 februarie! Se ridică restricțiile?

noi restrictii in romania
măsurile de prevenție împotriva răspândirii virusului trebuie respectate de toată lumea[Sursa foto: PixaBay]

„La acest moment, nu sunt prefigurate noi restricţii. Fac această precizare pentru că s-a vehiculat mult în spaţiul public problematica impunerii unor noi restricţii pe teritoriul României. În urma discuţiilor avute, prioritatea noastră principală este de a analiza îndeaproape posibile efecte ale noii tulpini, de adaptare a măsurilor adoptate pentru combaterea acesteia şi implicit de a informa celelalte organe abilitate pentru a lua măsuri la timp, pentru a nu risca răspândirea unei astfel de infectări în rândul populaţiei.

Apelul nostru pe care îl adresăm cetăţenilor este de a nu lăsa garda jos, de a continua să respecte măsurile generale de protecţie în vederea menţinerii sănătăţii proprii şi a celor din jur şi de asemenea, să se informeze cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19. Și apropo de vaccinare, sunt bucuros să vă spun că numărul total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 este de 446.285. În contextul noilor măsuri de reluare a unor activităţi şi a începerii şcolilor, prioritatea principală atât a noastră ca instituţii ale statului, cât şi a cetăţenilor este prudenţa.
Tocmai de aceea subliniez importanţa unei monitorizări atente, analizarea diferitelor aspecte aflate în strânsă legătură cu noua tulpină. Cu ajutorul colegilor specialişti să putem veni cu soluţii de limitare a răspândirii noii tulpini.”, a spus Lucian Bode.

Din cauza noii tulpini a COVID-19 au fost instituite măsuri suplimentare în mai multe țări din Europa. Autoritățile sunt extrem de îngrijorate, având în vedere că se pot îmbolnăvi și copiii.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Virgil Musta, adevărul despre efectele adverse ale vaccinului anticovid: „Sunt mai mari șansele să faci accident de mașină”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies