Raed Arafat, primele declaratii după incendiul care a izbucnit la Institutul "Prof. Dr. Matei Balș": "Condoleanțe familiilor..."

raed arafat declaratii incendiu
Raed Arafat prezintă condoleanțe familiilor pacienților care nu au putut fi salvați din incendiu

Incendiul care s-a produs în această dimineață la Institutul "Matei Balș" din Capitală a făcut ravagii. Bilanțul a ajuns la patru morți iar Raed Arafat a făcut primele declarații după dezastrul provocat.

Incendiul care a izbucnit vineri dmineață la Institutul "Prof. Dr. Matei Balș" din Capitală a lăsat în urmă patru morți. Pacienții infectați cu COVID-19 au fost evacuați, iar patru dintre ei au fost deja transferați la Institutul "Marius Nasta" din București. Raed Arafat a dat primele declarații după dezastru.

Raed Arafat, primele declarații după incendiul care a izbucnit la Institutul "Matei Balș"

Primele informații arată că incendiul a început la parterul spitalului, însă a fost declanșat imediat Planul Roșu de intervenție.

La ora producerii incendiului, în clădire se aflau peste 100 de oameni. În această dimineață, Raed Arafat a făcut primele declarații.

Citeste si: COVID-19 București: S-a intrat în scenariul galben

"Condoleanțe familiilor pacienților care au murit, vorbim de patru persoane. Trei au fost găsite carbonizate și la una nu s-a reușit resuscitarea. La 05:05 a venit apelul la 112, la 5:13 a fost primul echipaj sosit, care a anunțat situația, la 5:14 a fost declanșat Planul Roșu și mobilizate mai multe forțe din partea ISUBIF, din partea Spitalului Floreasca,

din partea Serviciului de Ambulanță, Poliției și Jandarmeriei.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Prim-ministrul a fost informat  de situație. La sediul MAI se află ministrul Bode, care urmărește și este în legătură cu noi.Incendiul a fost lichidat. În afară de cele 4 persoane decedate, nu mai avem persoane în stare critică, în afară de cei care au avut covid, deoarece aici avem un pavilion covid, și care au fost transportate. Urmează

să se investigheze care este cauza incendiului, asupra căreia, la acest moment, nu vom specula”, au fost primele declarații ale lui Raed Arafat.

Citeste si: Virgil Musta, adevărul despre efectele adverse ale vaccinului anticovid: „Sunt mai mari șansele să faci accident de mașină”

De asemenea, comandantul intervenției a făcut declarații cu privire la desfășurarea operațiunii.

raed arafat matei bals incendiu
Raed Arafat a transmis un mesaj familiilor îndoliate[Sursa foto: Facebook Raed Arafat]

“Primul echipaj de pompieri a ajuns după 8 minute. A constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii. Ardere generalizată cu degajări mari de fum. Am intervenit atât din exterior, cât şi din interior. S-au format echipe de căutare, salvare. Am reuşit să lichidăm incendiul şi să evacuam personalul. În afară de cele 4 persoane decedate, celelalte au fost evaluate şi transportate către echipajele de prim-ajutor. Am avut 24 de autospeciale cu apă şi spumă și 4 autoscări”, a declarat colonelul Orlando Șchiopu conform observatornews.ro.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ministrul de Interne vorbește despre noi restricții în România: „La acest moment..."

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies