Plăcinta cu brânză și mărar este un aperitiv gustos și ușor de preparat. Noi vă dezvăluim care este cea mai rapidă rețetă, pentru a obține o plăcintă delicioasă.
Plăcintele sărate fac parte din categoria aperitivelor care se fac repede, fără prea mari bătăi de cap. Dacă nu sunteți foarte experimentată în bucătărie, puteți cumpăra foile și atunci aveți de făcut doar umplutura. În acest fel, nu aveți cum să dați greș.
Plăcintă cu brânză și mărar, un preparat rapid și delicios
Încă de când eram copii, am fost obișnuiți cu plăcintele bunicilor sau ale mamelor.
Astăzi vă propunem să încercați rețeta de plăcintă cu brânză și mărar. Se face cu foi subțiri și cu multă umplutură de brânză sărată, brânză dulce și smântână. Puteți folosi un mix din telemea, brânză frământată și brânză de burduf.
Un aspect important este acela că brânza de vaci pe care o veți pune în plăcintă trebuie să fie cât mai grasă și foarte bine scursă.
În ceea ce privește aluatul, ca să faceți plăcinta cât mai repede, apelați la foile gata cumpărate. Aveți totuși grijă să fie cât mai subțiri și în niciun caz nu cumpărați aluat de foietaj.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente:
- 500 g foi subțiri de plăcintă
- 125 g unt topit (trebuie să aibă cel puțin 80% grăsime)
Ingrediente pentru umplutură:
- 700 g brânză dulce de vaci
- 500 g telemea de oaie sau de vacă, brânză de burduf, brânză frământată
- 200 g smântână (să aibă cel puțin 20% grăsime)
- 3 ouă
- sare
- mărar verde sau mărar uscat
Cum se prepară plăcinta cu brânză și mărar
Prima dată, apucați-vă să preparați umplutura pentru plăcintă. Cât timp foile stau la dezghețat, veți fi gata și cu toată compoziția de brânzeturi.
Telemeaua se dă prin răzătoarea mare, iar brânza de burduf sau brânza frământată se sfărâmă, pur și simplu, cu mâna. Într-un castron mai mare, puneți brânza de vaci, foarte bine scursă de zer, și adăugați și smântâna.
Apoi puneți telemeaua rasă și/ sau brânza de burduf și cea frământată, ouăle întregi și amestecați foarte bine tate aceste ingrediente. Puneți sare doar după ce gustați din compoziție, ca să nu riscați să obțineți o umplutură prea sărată.
La final, adăugați și mărar. Ideal este să folosiți mărar proaspăt, pe care îl tocați înainte cât mai fin. Dacă totuși nu aveți proaspăt, puteți folosi și mărar uscat, dar plăcinta nu va avea aceeași aromă.
Puteți mixa toate aceste ingrediente și cu mixerul, ca să obțineți o compoziție cât mai fină. Puneți hârtie de copt într-o tavă mare, în care veți pregăti plăcinta. Dacă nu vreți o plăcintă mare, puteți face rulouri.
Gustul va fi la fel de bun.Împărțiți foile de plăcintă în 3 părți egale. Puneți primul strat de foi în tavă, dar aveți grijă să ungeți fiecare foaie în parte cu unt topit și răcorit. Apoi turnați jumătate din cantitatea de brânză, iar un strat de foi unse cu unt topit, din nou umplutură și la final ultimul strat de foi de plăcintă.
Puneți unt topit și deasupra plăcintei. Băgați tava în cuptorul preîncălzit și lăsați plăcinta la copt pentru aproximativ 45 de minute.