Prăjitura Brownie se prepară imediat. Iată care este cea mai simplă rețetă pentru acest desert, dar și ce ingrediente trebuie să folosiți.
Dacă nu ați mâncat până acum prăjitura Brownie, trebuie să știți că seamănă destul de mult cu celebra noastră negresă. Brownie este originară din America și se prepară extrem de repede.
Prăjitura Brownie, o negresă americană
Brownie este una dintre cele mai rapide prăjituri cu ciocolată. Rețeta este foarte simplă și veți avea nevoie de doar câteva ingrediente. Acest desert american seamănă foarte mult cu delicioasa noastră negresă.
Totuși, trebuie să știți că Brownie nu este o prăjitură pufoasă și nici foarte crescută. Este un desert umed și lipicios, care să se lipească de dinți, exact ca o caramea.
În niciun caz nu puneți praf de copt sau bicarbonat de sodiu în Brownie. De asemenea, nu o coaceți foarte mult, pentru că riscați să obțineți o prăjitură uscată în interior și nu acesta este scopul.
Ingrediente:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- 230 de grame de ciocolată cu 70% cacao
- 120 de grame de unt, cu cel puțin 80% grăsime
- 80 de grame de făină
- 25 de grame de cacao cât mai neagră
- 200 de grame de zahăr
- 3 ouă
- o lingură de extract de vanilie
- un praf de sare
- nuci, bucățele de ciocolată sau marshmallows (acestea sunt ingrediente opționale)
Cum se face prăjitura Brownie
Puneți ciocolata rupă în bucăți într-o crăticioară. Adăugați și untul și lăsați cratița pe foc mic, dar aveți grijă să amestecați în permanență, până se vor topi untul și ciocolata.
După aceea, răsturnați compoziția într-un vas mai adânc. Cât timp este călduță, puneți și zahărul și amestecați bine cu ajutorul unui tel.
Nu trebuie să topiți zahărul în totalitate. Începeți să adăugați ouăle, unul câte unul, și omogenizați totul cu un tel. Adăugați extractul de vanilie, un praf de sare, cacaoa și făina și amestecați din nou foarte bine, cu mișcări ușoare, nu energice.
Dacă vreți să puneți nuci sau bucăți de ciocolată în Brownie, acum este momentul să le adăugați. În cazul în care lăsați prăjitura simplă, atunci compoziția este gata.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, turnați compoziția și băgați-o în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 30 de minute.
Înainte să o scoateți din cuptor, faceți și testul cu scobitoarea. Aceasta nu trebuie să iasă perfect uscată, ci doar cu puțină compoziție pe ea.