Gogoși cu iaurt și cu smântână. Rețeta pe care orice copil și-o dorește

Gogoși cu iaurt și cu smântână. Rețeta pe care orice copil și-o dorește
Gogoși cu iaurt și cu smântână. Rețeta pe care orice copil și-o dorește

Gogoșile cu iaurt și cu smântână reprezintă desertul pe care orice copil și-l dorește. Este cea mai simplă rețetă de gogoși și nu veți avea nevoie de drojdie.

Gogoșile sunt dulciurile care ne-au făcut copilăria mai frumoasă. Cine nu-și amintește de aromatele gogoși preparate cu drag de bunici sau de mame? Puteți să faceți și dumneavoastră gogoși delicioase, fără drojdie.

Gogoșile cu iaurt și cu smântână, cea mai simplă rețetă

Dacă aveți poftă de gogoși, dar nu aveți timp să așteptați să dospească aluatul, puteți încerca o rețetă mult mai simplă pentru acest desert.

Gogoșile turnate cu iaurt și cu smântână sunt extrem de pufoase, cresc foarte mult, chiar dacă nu au drojdie, sunt aromate și absolut delicioase. În plus, este o rețetă ieftină, care se prepară imediat.

Chiar dacă gogoșile au foarte multe calorii, trebuie să recunoaștem că niciun alt desert nu poate înlocui gustul minunat al acestora.

Ingrediente:

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

  • 3 ouă
  • 300 g iaurt
  • 100 g smântână
  • 350 g făină
  • o linguriță de praf de copt
  • 2-3 linguri de zahăr
  • esență de vanilie
  • coajă de lămâie sau de portocală
  • esență de rom
  • scorțișoară
  • un praf de sare
  • ulei pentru prăjit gogoșile

Cum se prepară gogoșile cu iaurt și cu smântână

Puneți ouăle întregi într-un castron, adăugați un praf de sare și zahărul și amestecați foarte bine cu un tel. Zahărul trebuie să se dizolve doar parțial.

Apoi turnați iaurtul și smântâna în compoziție și omogenizați. Separat, amestecați făina cernută cu praful de copt și turnați-o peste compoziția de ouă și iaurt cu smântână.

Amestecați energic cu un tel, până veți încorpora toată făina.

La final, adăugați toate aromele: esența de vanilie, esența de rom, scorțișoara și coaja rasă de lămâie sau de portocală.

Lăsați compoziția de gogoși să se odihnească doar 10 minute. Într-o tigaie mai adâncă, puneți suficient ulei și lăsați-l să se încingă bine. Gogoșile se prăjesc în baie de ulei, așa că nu vă zgârciți când vine vorba de uleiul folosit la prăjit. 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Pentru ca gogoșile să nu absoarbă foarte mult ulei, acesta trebuie să fie bine încins.

Începeți să puneți gogoși în ulei, cu ajutorul unei linguri. Nu puneți prea multe gogoși deodată, pentru că nu vor avea loc să se întoarcă în tigaie.

De asemenea, aveți grijă ca focul să nu fie tare, pentru că riscați ca gogoșile să rămână crude în interior. Gogoșile se vor întoarce singure de pe o parte pe alta, atunci când sunt gata.

Scoateți-le pe o farfurie, pe care ați pus înainte un șervețel absorbant.

Le puteți pudra cu zahăr și le serviți cu lapte, cu iaurt, cu ceai sau chiar cu o cană de cafea.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies