Cum se face lava cake exact ca la carte. Rezultatul final este absolut genial

Cum se face lava cake exact ca la carte. Rezultatul final este absolut genial
Cum se face lava cake exact ca la carte. Rezultatul final este absolut genial

Lava cake este unul dintre deserturile cele mai rafinate, atât din punct de vedere al aspectului, cât și al gustului. Iată cum trebuie să preparați această minune de prăjitură, ca să vă iasă exact ca la carte.

Dacă ați gustat măcar o dată lava cake, atunci cu siguranță v-ați dat seama că este prăjitura ideală, mai ales pentru iubitorii de ciocolată. Noi vă învățăm toate secretele acestei rețete, ca să obțineți desertul perfect, preparat exact ca la restaurant. 

Lava cake, vulcanul delicios de ciocolată

În bucătăria românească, celebra lava cake este cunoscută sub denumirea de vulcan de ciocolată. Și pe bună dreptate.

Chiar are aspectul unui vulcan, iar râurile dulci de ciocolată care curg din acest desert o să vă încânte papilele gustative. 

Cel mai important aspect al acestei rețete este calitatea ciocolatei. Nu cumpărați ciocolată de menaj sau orice fel de ciocolată ieftină. Lava cake merită să investiți mai mulți bani într-o ciocolată scumpă, aromată și de foarte bună calitate. 

Ciocolata trebuie să aibă cel puțin 70% cacao.

Fiți atente și la modul în care topiți ciocolata. În niciun caz nu faceți acest lucru în cuptorul cu microunde! De asemenea, ciocolata nu se topește direct pe foc, pentru că se poate arde. 

Aceasta trebuie tăiată cu un cuțit, iar apoi se topește la bain-marie. Amestecați mereu în ciocolată, până când se va topi în totalitate. Doar așa veți obține o cremă lucioasă, perfect topită. 

Aveți grijă și să nu cumva să adăugați prea multă făină, pentru că veți obține o prăjitură cu ciocolată, care nu o să mai aibă nimic în comun cu lava cake. Acest desert trebuie să fie bine copt la exterior, iar ciocolata să curgă atunci când tăiați prăjitura. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ca să preparați lava cake, veți avea nevoie și de forme speciale. Puteți folosi forme din ceramică, din silicon sau din aluminiu, cele de unică folosință. Acestea se ung foarte bine cu unt, înainte de a turna în ele compoziția. 

Ingrediente:

  • 150 g de ciocolată (trebuie să aibă cel puțin 70% cacao?
  • coaja de la o jumătate de portocală
  • 40 g de unt (cu cel puțin 82% grăsime)
  • 30 g de zahăr
  • două ouă
  • 30 g de făină

Cum se prepară lava cake

Lava cake este o prăjitură care se face foarte simplu, iar dacă țineți cont de sfaturile de mai sus, nu aveți cum să dați greș. Într-un castron, bateți foarte bine untul cu zahărul, cu ajutorul unui mixer. 

Ca la majoritatea prăjiturilor, untul trebuie să fie la temperatura camerei. Trebuie să obțineți o compoziție care să aibă o consistență de spumă.

Apoi adăugați cele două ouă, pe rând, în timp ce amestecați bine, cu o spatulă. 

Topiți ciocolata la bain-marie, iar după aceea adăugați în ea coaja rasă de portocală. Lăsați puțin ciocolata să se răcească, după care o turnați peste compoziția de unt și ouă. 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Amestecați ușor, până omogenizați toate ingredientele. Făina se pune la final, dar aveți grijă să amestecați bine, ca să nu vă rămână cocoloașe. 

 

Apoi nu mai aveți de făcut decât să turnați aluatul în formele speciale, pe care le-ați uns cu unt și le-ați tapetat cu făină înainte. Băgați prăjiturile în cuptorul preîncălzit și lăsați-le pentru aproximativ 8-9 minute. 

Lava cake se lasă puțin în forme, să se răcorească, înainte de a o scoate pe un platou. Puteți servi acest desert cu înghețată de vanilie. Cele două arome se potrivesc de minune. 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies