Cum se face prăjitura Boema. Mod de preparare și ingrediente

Cum se face prăjitura Boema. Mod de preparare și ingrediente
Cum se face prăjitura Boema. Mod de preparare și ingrediente

Prăjitura Boema este un desert de cofetărie, cu ciocolată, frișcă și pandișpan însiropat. Noi vă învățăm cum să pregătiți și acasă această bunătate de prăjitură.

Una dintre clasicele prăjituri de cofetărie este, fără îndoială, prăjitura Boema. Un desert care conține absolut tot ceea ce v-ați putea dori: ciocolată, frișcă și blat de pandișpan. 

Prăjitura Boema, un desert pentru gusturi rafinate

Încă de când eram copii, în vitrinele cofetăriilor trona superb o prăjitură care ne făcea cu ochiul. Este vorba despre prăjitura Boema, care nu și-a pierdut identitatea nici acum. 

Prima rețetă a acestui desert datează din 1963 și conține blat de Amandină, cremă de unt și cacao, sirop de rom, fondant și frișcă. Așadar, este o prăjitură completă, dar care poate fi făcută și acasă, fără probleme. 

Boema pare sofisticată, dacă ne gândim câte ingrediente conține, dar, în realitate, rețeta este destul de simplă. Trebuie să preparați un pandișpan pufos de cacao, o cremă cu multă ciocolată, o glazură de cacao și frișca. 

Singurul dezavantaj al acestei prăjituri este acela că durează destul de mult prepararea. Nu că ar fi ceva greu, dar este destul de migălos. Așadar, înarmați-vă cu răbdare. 

În plus, prăjitura Boema este destul de costisitoare, dar cu siguranță merită efortul financiar. Acest desert poate fi preparat atunci când aveți musafiri sau la ocazii mai speciale.

Ingrediente pentru baltul de cacao:

  • 5 ouă 
  • 125 g zahăr tos 
  • 95 g făină
  • 30 g cacao 
  • sare
  • vanilie
  • 20 g unt

Ingrediente pentru sirop:

  • 500 ml apă
  • 100 g zahăr
  • vanilie 
  • suc și coajă rasă de portocală 

Ingrediente pentru crema de ciocolată:

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

  • 125 g zahăr tos
  • 125 g apă
  • 125 g ciocolată amăruie
  • un praf de sare
  • 2-3 picături de oțet
  • 250 g unt, cu cel puțin 80% grăsime 

Ingrediente pentru glazură:

  • 200 g de ciocolată amăruie
  • 200 ml smântână naturală pentru frișcă
  • 50 g unt gras

Ingrediente pentru frișcă:

  • 600 ml smântână pentru frișcă 
  • o lingură de zahăr pudră
  • vanilie

Cum se prepară prăjitura Boema

Prima dată, pregătiți blatul de pandișpan. Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă, cu un praf de sare. APoi adăugați zahărul și vanilia și mixați până obțineți o spumă ca de bezea. 

Trebuie să fie lucioasă și să nu cadă, atunci când întoarceți castronul invers.

Apoi adăugați gălbenușurile și mixați în continuare. Puneți făina și cacaoa și amestecați ușor cu o spatulă. 

Tapetați o tavă cu hârtie de copt, turnați compoziția și băgați-o în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 30 de minute. Când este gata, scoateți blatul din tavă și lăsați-l să se răcească pe un grilaj de bucătărie. 

După ce s-a răcit, tăiați pandișpanul în cubulețe, care să aibă aceeași dimensiune.

Ar trebui să obțineți 24 de bucăți. 

Apoi puteți să vă apucați de pregătit siropul pentru blat. Într-o cratiță, puneți apa cu zahărul și cu vanilia să fiarbă și apoi lăsați siropul să se răcească. Puteți pune și esență de rom, dar și suc de portocale și coajă rasă de portocală. 

Îsiropați fiecare cub de pandișpan cu acest suc aromat. Aveți grijă să nu puneți foarte mult sirop! Separat, într-o cratiță, puneți smântâna pentru frișcă să se încălzească. În momentul în care ajunge aproape de fierbere, dați cratița la o parte și puneți în ea bucățelele de ciocolată. 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Nu amestecați în compoziție, decât la final, când ciocolata e aproape topită. Untul se adaugă la final, după care amestecați bine cu un tel. 

Într-o tavă în care ați pus hârtie de copt, așezați bucățelele de blat însiropate și peste fiecare din ele puneți câte puțin ganache de ciocolată preparat mai sus. 

Neteziți frumos fiecare cub de prăjitură, cu ajutorul unei spatule. După aceea, dați prăjitura la rece, pentru o jumătate de oră. 

Între timp, pregătiți crema de ciocolată. Puneți apă, zahăr și puțin oțet într-o cratiță și lăsați-le să fiarbă, la foc mic, pentru câteva minute. 

Apoi adăugați ciocolata, ruptă în bucăți și lăsați în continuare cratița pe foc, cel mult 5 minute. Crema astfelobținută trebuie lăsată să se răcească, până ajunge la temperatura camerei. 

Untul se mixează până devine spumă și se adaugă la final în cremă, puțin câte puțin, în timp ce amestecați foarte bine. Puneți crema într-un poș și faceți modele pe fiecare bucată de pandișpan. 

Dați din nou prăjitura la rece, cel puțin un sfert de oră. Bateți bine smântâna pentru frișcă, adăugați zahărul pudră și vanilia și gata, puteți orna prăjitura. 

Puneți frișca într-un poș și adăugați câte un moț pe fiecare bucată de prăjitură. Băgați din nou tava în frigider, lăsați-o o jumătate de oră și apoi o puteți savura.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies