Rețetă de prăjitură tăvălită prin fistic și nuci

Rețetă de prăjitură tăvălită prin fistic și nuci
Rețetă de prăjitură tăvălită prin fistic și nuci

Prăjitura tăvălită prin fistic și nuci este rafinată, delicioasă și extrem de ușor de preparat. Dacă v-am captat atenția, iată cum se prepară acest desert.

Vreți să faceți ceva dulce, dar v-ați plictisit de rețetele clasice de prăjituri? Încercați să preparați o prăjitură tăvălită prin fistic și prin nuci. Este o adevărată nebunie!

Prăjitură tăvălită prin fistic și nuci, o rețetă simplă și rapidă

În general, prăjiturile tăvălite sunt economice, se fac foarte repede și arată spectaculos. Le puteți prepara în mai multe feluri, în funcție de preferințele fiecăruia. 

Astăzi vă dezvăluim o rețetă mai specială: prăjitură tăvălită prin fistic și nuci. Sună sofisticat, dar să știți că este un desert care se prepară imediat. 

Nu aveți cum să dați greș, pentru că această prăjitură nu presupune mari eforturi din partea dumneavoastră. Practic, tot ce aveți de făcut este să amestecați ingredientele, să coaceți prăjitura și apoi să o tăvăliți prin fistic prăjit și prin nucă. 

Aveți grijă ca fisticul să fie fără sare. De asemenea, untul pe care îl veți folosi trebuie să fie cât mai gras. Înainte de a însiropa prăjitura, asigurați-vă că siropul nu este fierbinte, dar nici rece. Blatul trebuie să fie însă răcit complet. 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ingrediente pentru prăjitură:

  • 150 g zahăr
  • 250 g făină
  • 250 ml lapte
  • esență de vanilie
  • 5 ouă
  • 150 g unt
  • 10 g praf de copt
  • un praf de sare

Ingrediente pentru sirop și decor:

  • 250 g fistic prăjit fără sare
  • 200 g miez de nucă
  • 400 ml lapte
  • 30 g cacao
  • 130 g zahăr
  • 100 g unt
  • esență de portocală

Cum se prepară prăjitura tăvălită prin fistic și nuci

Într-un vas, mixați untul, care trebuie să fie la temperatura camerei, cu zahărul, până obțineți o spumă. După aceea, adăugați ouăle, unul câte unul, în timp ce mixați în continuare în compoziție. 

Puneți făina, toată odată, laptele, un praf de sare, praful de copt și esența de vanilie. Puteți folosi și esență de rom, de migdale sau de portocală. 

Amestecați foarte bine în compoziție, până devine omogenă. Într-o tavă cu pereții mai înalți, pe care o tapetați cu hârtie de copt, turnați aluatul și băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 30 de minute. 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Între timp, pregătiți siropul. Într-o crăticioară, puneți laptele, zahărul și cacaoa și amestecăm aceste ingrediente.  Lăsați cratița pe foc, până când veți observa că laptele stă să fiarbă. 

În momentul acela, puneți untul și esența de portocală și omogenizați. Lăsați siropul să mai fiarbă câteva minute, timp suficient pentru ca untul să se topească în totalitate. 

Cât timp siropul se răcește, decojiți fisticul și măcinați-l cât mai fin.

Apoi măcinați și miezul de nucă. Când blatul prăjiturii s-a răcit complet, îl tăiați în cuburi și apoi băgați fiecare bucată de prăjitură în sirop, pentru câteva secunde. 

Apoi tăvăliți prăjiturile prin amestecul de fistic și nucă. Puteți să faceți câteva bucățele tăvălite doar prin nucă și altele doar prin fistic. 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies