Atena impune lockdown total Se închid școlile din nou!

lockdown total in Viena
Lockdown total în Viena

În urma creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus, premierul Greciei insituie lockdown total în Atena.

S-a decis redeschiderea școlilor primare și liceelor în urmă cu două săptămâni, după ce, timp de două luni, elevii au primit lecții doar în mediul online. Însă, o nouă explozie a numărului de infectări cu virusul COVID-19 îi va ține din nou în case pe locuitorii Atenei.

Premierul Greciei anunță că, din data de 11 februarie, se va institui lockdown toal în Atena și în regiunile din jurul capitalei.

Conform declarațiilor, este nevoie de noi restricții pentru ca sistemul sanitar să poată face față numărului de îmbolnăviri.

  „Din cauza noilor date (privind creşterea numărului de infectări), îmi asum responsabilitatea introducerii de măsuri suplimentare pentru protejarea sănătăţii publice.  Începând de joi şi până la 28 februarie magazinele şi şcolile se vor închide din cauza     creşterii numărului de spitalizări în Attica şi apariţia unor tulpini ale virusului care accelerează contaminarea”,   a spus prim-ministrul grec, Kyriakos Mitsotakis.

Citeste si: Dan Barna: "Propunerea este ca studenții să aibă gratuitate..."

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ce a declarat Florin Cîțu după redeschiderea școlilor?

florin citu
Florin Cîțu, primele declarații după redeschiderea școlilor[Sursa foto: PixaBay]

Din data de 8 februarie, elevii s-au întors în bănci. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că regulile aplicate în școli nu vor fi foarte stricte, accentul fiind pus pe distanțarea fizică, purtarea măștilor de protecție și aerisirea sălilor de curs.

Florin Cîțu a oferit și el câteva declarații după ce s-a luat decizia redeschiderii școlilor. Acesta face un apel către părinți, îndemându-i să fie responsabili și atenți la orice simptom care ar putea indica o posbilă infectare cu virusul SARS-COV-2.

Citeste si: Moderna, Pfizer sau AstraZeneca? Cum îți poți alege vaccinul?

„După multe luni de zile, copiii merg din nou la școală, în cele trei scenarii pe care le-am prezentat deja.

Este adevărat, cu multe restricții și suntem foarte atenți să vedem cum evoluează situația. Fac un apel către părinți: Să fie responsabili! Atunci când observăm simptome la copii, chiar de gripă, este recomandat să rămână acasă.

Vom face toate eforturile și vom monitoriza acest lucru și în școli, dar fără susținerea și fără implicarea părinților, acest lucru nu se poate face.”,   a declarat Florin Cîțu.

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies