Dr. Virgil Musta despre vaccinarea anti-COVID-19: „Am avut persoane care aveau boala dovedită..."

dr virgil musta declaratii
Dr. Virgil Musta vorbește despre vaccinul anti-COVID-19

Pacienții cu forme grave ale COVID-19 fac imunitate mai bună decât pacienții cu forme ușoare. Ce a declarat Dr. Virgil Musta?

Dr. Virgil Musta susține că anticorpii ajung să protejeze organismul la un nivel suficient în a 3-a săptămână după prima doză de vaccin anti-COVID-19. 

Dr. Virgil Musta, despre vaccinul anti-COVID-19

Dr. Virgil Musta vorbește despre capacitatea vaccinului anti-COVID-19 de a crea anticorpi pentru ca organismul să fie apărat în fața virusului SARS-CoV-2.

”Avem deja studiul făcut pe 200 de persoane care arată că toți medicii și personalul medical care s-au vaccinat, cu excepția unei singure persoane, au făcut titru de anticorpi protectori.

Mai mult de jumătate au titru înalt protector. Titrul protector capătă o valoare bună de abia după a doua doză de vaccin”, a spus medicul, la Digi24. 

Citeste si: Dr. Valeriu Gheorghiță, despre campania de vaccinare: „Vom comunica..."

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

anticorpi vaccin covid 19
Anticorpii se dezvoltă în a 3a săptămână după vaccinarea cu prima doză[Sursa foto: PixaBay]

Conform acestuia, între prima și a doua doză de vaccin   nivelul de protecție depinde de perioada care a trecut de la prima doză: „Așa se explică și situația în care facem boala după prima doză, pentru că noi începem să facem anticorpi de abia de la a doua săptămână și studiul nostru a arătat că ajungem la un titru protector în 40% din cazuri la a treia săptămână după prima doză”, spune Dr. Virgil Musta.

Citeste si: Situație dramatică în spitalele din România! Oamenii respiră oxigen suplimentar cu porția

„Sunt niște markeri de fapt care arată că au trecut prin infecție, dar anticorpii nu sunt și cei care te protejează. Există riscul să credem că suntem protejați și să nu avem, de fapt, suficienți anticorpi protectori”, precizează doctorul.

vaccin covid 19
campania de vaccinare împotriva noului coronavirus s-ar putea finaliza la mijlocul verii anului viitor[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, Dr.

Virgil Musta susține că toate persoanele ar trebui să se vaccineze, indiferent dacă s-au îmbolnăvit de SARS-CoV-2 sau nu.

Dr. Virgil Musta susține că nivelul de anticorpi după prima doză a fost în jur de 100 până la 200, acesta fiind nivelul optim considerat de către medici. Pentru a doua doză au fost înregistrate peste 400 de unități.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

COVID-19 România: Se impun restricții la intrarea în țară

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies