Cum se face supa Gazpacho. Mod de preparare și ingrediente

Cum se face supa Gazpacho. Mod de preparare și ingrediente
Cum se face supa Gazpacho. Mod de preparare și ingrediente

Supa Gazpacho se face imediat, din doar câteva ingrediente. Noi vă învățăm cum să preparați, pas cu pas, această bunătate.

Dacă nu ați auzit până acum de supa Gazpacho, trebuie să știți că este vorba despre o supă care se servește rece. Se face doar din ingrediente crude și are la bază roșiile. 

Supa Gazpacho, supa ideală de vară

Acest tip de supă se mănâncă în special vara, atunci când afară este foarte cald. Asta pentru că supa Gazpacho se prepară doar din crudități și pentru un efect și mai răcoritor, puteți pune în ea chiar și cuburi de gheață. 

Ingredientul de bază al acestei supe este reprezentat de roșii. Bineînțeles că au apărut și alte variante ale acestei rețete, pe bază de castraveți sau chiar cu pepene roșu sau galben. 

Pe lângă roșii se folosesc ardei grași, usturoi sau ceapă. Din această rețetă nu trebuie să lipsească uleiul de măsline.  Supa Gazpacho provine din Spania, mai exact din Andaluzia, dar în zilele noastre s-a strecurat în mai toate bucătăriile. 

Ingrediente:

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

  • 700 de grame de roșii cărnoase, care să fie foarte bine coapte 
  • un castravete 
  • o ceapă
  • un ardei gras roșu (să fie mai mare)
  • un cățel de usturoi
  • un ardei chili 
  • 75 de grame de pâine de casă (doar miezul)
  • o lingură de oțet de vin roșu
  • o legătură de pătrunjel
  • busuioc proaspăt
  • 100 de ml de ulei de măsline extravirgin 
  • sos tabasco
  • sare
  • piper 

Cum se face supa Gazpacho. Mod de preparare și ingrediente

Cum preparați supa Gazpacho

În primul rând, trebuie să știți că pentru a prepara supa Gazpacho, aveți nevoie de un blender. Cu ajutorul acestuia, veți transforma toate legumele în piure. Acesta trebuie să fie cât mai fin. 

Spălați roșiile și tăiați-le în sferturi, asta în cazul în care nu folosiți roșii cherry. Dacă alegeți micuțele roșioare, atunci le veți lăsa întregi.

Puneți roșiile în blender și mixați-le până devin un lichid. 

Apoi adăugați ceapa curățată și tăiată în bucăți mai mari. Usturoiul se pune zdrobit în blender, iar castravetele tăiat în bucăți sau rondele. 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Curățați ardeiul gras și puneți-l în blender, după ce l-ați tăiat în bucăți măricele. La fel procedați și cu ardeiul chili, dacă vreți să-l folosiți. 

Pâinea se înmoaie în apă rece, se stoarce foarte bine și de-abia apoi se pune în blender. Tocați și pătrunjelul și îl adăugați, la fel și busuiocul. La final, turnați uleiul de măsline și mixați bine toate aceste ingrediente. 

După ce ați obținut un piure, puneți oțetul, sosul tabasco și potriviți supa de sare și de piper. Lăsați supa la rece câteva ore, înainte de a o servi. 

Dacă vreți, puteți pune în farfurie, peste supă, măsline negre, tăiate bucățele sau bucăți de legume crude. Supa Gazpacho merge foarte bine și cu pâine prăjită. 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies