Tot ce trebuie sa stii despre avocado. Avem pentru tine ponturi utile!

Tot ce trebuie sa stii despre avocado. Avem pentru tine ponturi utile!
Tot ce trebuie sa stii despre avocado. Avem pentru tine ponturi utile!

Fructele sunt atat de variate in forme si culori si raspandesc arome diferite dar, un lucru il au toate in comun, dulceata lor. Astazi vorbim despre avocado, un fruct cu aroma aparte, dar cu o poveste deosebita.

Tot ce trebuie sa stii despre avocado. Avem pentru tine ponturi utile! Fructele sunt atat de variate in forme si culori si raspandesc arome diferite dar, un lucru il au toate in comun, dulceata lor. Astazi vorbim despre avocado, un fruct cu aroma aparte, dar cu o poveste deosebita.

Tot ce trebuie sa stii despre avocado. Avem pentru tine ponturi utile!
Tot ce trebuie sa stii despre avocado. Avem pentru tine ponturi utile![Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Povestea unui avocado

Pentru cei ce nu cunosc, avocado este un fruct si nu o leguma. Intr-adevar, nu are dulceata celorlalte fructe, dar este plin de grasimi sanatoase pentru organism si poatefi servit cu succes ca atare, ori ca piure intr-o salata sau ca sos de guacamole. Fiecare fruct de avocado contine cu aproximatie 30 de grame de grasimi, dintre care 20 dintre acestea sunt din categoriagrasimilor mononesaturate,adica au efectul de a creste nivelul colesterolului bun si in acelasi timp reduce riscul de boli cardiace.

Fructul de avocado mai contine si multe fibre si are puterea de a reduce apetitul, prin urmare, te ajuta sa slabesti.

Citeste si: Cum se prepară dulceața de zmeură ca să reziste mai mult timp

Avocado este bun pentru inima si stomac, cat si pentru minte

Exista studii care demonstreaza ca persoanele varstnice care aleg sa includa in meniul lor fructul de avocado ajung sa aiba functii cognitive ameliorate. Acest efect este datorat unei cantitati ridicate de luteina care se regaseste in componenta fructului de avocado.  

Daca il cumperi inainte sa fie copt, pastreaza avocado intr-o punga de hartie

Fructele de avocado se regasesc in magazine in diferite stadii de coacere, in functie de sistemul de aprovizionare si desfacere al acestora. Poti gasi sa cumperi avocado direct copt, perfect pentru consum, sau poti sa il cumperi mai crud. Daca il nimeresti mai crud, ia-l acasa si pune-l intr-o punga de hartie, alaturi de un mar sau o banana, pentru a grabi procesul de coacere.

Poti testa usor stadiul de coacere al unui avocado, apasand usor coaja acestuia si verificand daca este moale. Daca s-a inmuiat, este perfect pentru consum. Daca nu doresti sa il consumi pe loc, atunci pune-l la frigider si pastreaza-l pentru momentul in care doresti sa iti servesti salata sau sosul de guacamole.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce părere a avut Dan Bălan despre Arsenium, atunci când s-au cunoscut: "Mă privea de sus, dar asta e chestia lui, așa privește el oamenii!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies