Se instituie carantina într-un oraș din România! Se circulă doar cu declarație!

orasul nadlac intra in carantina
Carantină în orașul Nădlac!

Orașul Nădlac a intrat în carantină pe 14 februarie și lucuitorii vor putea circula doar cu declarație timp de două săptămâni.

Din cauza creșterilor înregistrate în ceea ce privește numărul infectărilor cu noul coronavirus, zona de vest este amenințată de noi măsuri drastice. Astfel că, în orașul Nădlac, s-a luat deja decizia carantinării locuitorilor pe o perioadă de 14 zile. Este important de menționat faptul că în acest oraș se află o imporatntă vamă din România.

Rata de infectare cu virusul SARS-COV-2 a ajuns la 4,83 cazuri la mia de locuitori în orașul Nădlac.

Citeste si: Tratament minune anti-COVID, descoperit într-un spital din Tel Aviv: „Se folosește sub formă de inhalații”

„Se solicită Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea Ordinului Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă instituirea măsurii de carantină zonală, începând cu data de 14.02.2021 ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile, pentru Oraşul Nădlac, judeţul Arad”,  se arată în hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ce restricții au fost impuse în orașul Nădlac

Citeste si: Dr. Virgil Musta despre vaccinarea anti-COVID-19: „Am avut persoane care aveau boala dovedită..."

orasul nadlac intra in carantina

De pe data de 14 februarie, locuitorii orașului Nădlac vor putea să circule doar cu declarație pe propria răspundere, acestea putând fi folosită doar pentru motive bine întemeiate.

Circulația tuturor persoanelor este interzisă în intervalul orar 06.00-22.00, doar cu unele excepții. Circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri, este de asemenea interzisă. 

În cazul operatorilor economici, se limitează programul de lucru cu publicul și va fi limitat totodată numărul de persoane în incinta magazinelor la maximum 30% din capacitate, cu respectarea normelor de distanţare sosială şi de igienă sanitară.

Din data de 20 februarie, în zilele de sâmbătă şi duminică, centrele comerciale vor fi nevoite să își suspende temporar activitatea până la ieşirea localităţii din carantină.

Pe data de 14 februarie, în România au fost înregistrate 1.872 de cazuri noi de infectare cu coronavirus  și 41 de decese. Numărul testelor efectuate a fost de aproximativ 15.000. Până în 14 februarie, în România au fost confirmate 761.963 de noi infectări cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 708.151

de pacienți au fost declarați vindecați.

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies