3 Tipuri de sosuri pentru CHIFTELE

3 Tipuri de sosuri pentru CHIFTELE
3 Tipuri de sosuri pentru CHIFTELE

Sosurile pentru chiftele trebuie să fie aromate și gustoase. Iată 3 rețete ușoare, pe care le veți prepara în doar câteva minute.

Dacă v-ați săturat de chiftelele simple, ar trebui să încercați și diferite sosuri, care mai de care mai aromate, pentru a prepara o cină delicioasă. Noi v-am pregătit 3 idei de sosuri pentru chiftele, rapide și gustoase. 

Sosurile pentru chiftele, rețete simple și gustoase

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce înlocuim oul în chiftele

Orice gospodină știe să facă chiftel e, după propria rețetă. Indiferent că folosiți carne de pui, de porc sau un amestec din diferite cărnuri, chiftelele reprezintă o soluție rapidă, atunci când vreți să pregătiți o masă delicioasă. 

Astăzi vă provocăm să renunțați la clasicele chiftele  și să îmbunătățiți rețeta, cu ajutorul sosurilor. Există mai multe variante de sosuri, care vor satisface toate gusturile. 

În primul rând, preparați chiftelele. Puteți folosi aceeași rețetă de chiftele, indiferent de sosul pe care îl veți alege.

Ingrediente pentru chiftele

  • 800 g carne tocată
  • o ceapă
  • doi căței de usturoi
  • un ou
  • un cartof
  • pătrunjel proaspăt
  • sare
  • piper 
  • rozmarin
  • oregano
  • cimbru
  • boia

Într-un castron, amestecați carnea tocată, oul și apoi puneți și cartoful, pe care l-ați fiert înainte. Compoziția de chiftele se amestecă întotdeauna doar cu mâinile. Doar așa veți combina perfect toate ingredientele. 

Adăugați ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat, dar și toate celelalte condimente și amestecați foarte bine toate ingredientele. Puneți ulei la încins într-o tigaie și prăjiți chiftelele pe ambele părți. 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Când sunt gata, le scoateți pe o farfurie pe care ați pus șervețele absorbante. 

Cele mai bune 3 tipuri de sosuri pentru chiftele

Citeste si: CITEȘTE: Care este garnitura potrivită pentru CHIFTELE

Reteta sos de rosii pentru chiftele

Puteți prepara chiftele în sos de roșii, chiftele în sos de brânzeturi sau chiar chiftele sedeze, în sos de muștar. 

Ingrediente pentru sosul de brânzeturi:

  • 25 g unt
  • 30 g făină
  • 400 ml lapte
  • 100 g cașcaval afumat
  • 100 g mozzarella
  • 50 gr parmezan
  • 20 g gorgonzola
  • sare
  • piper 

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se mănâncă FALAFELUL

sosuri pentru chiftele

Sosul se prepară foarte repede și este ideal pentru persoanele care preferă sosurile albe, cu multă brânză. În tigaia în care ați prăjit chiftelele, puneți untul să se topească, apoi adăugați făina și laptele și amestecați în permanență.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Brânzeturile rase se adaugă atunci când vedeți că sosul s-a îngroșat. Amestecați bine, mai lăsați puțin pe foc, potriviți de sare și de piper și gata. Puteți adăuga chiftelele în sos și mai lăsați-le câteva minute pe foc, să se îmbine toate aromele. 

Ingrediente pentru sosul de roșii:

  • o lingură ulei
  • o ceapă
  • o cutie mare de roșii în bulion
  • 125 ml vin roșu sec
  • o linguriță de zahăr
  • sare
  • piper

Într-o tigaie, puneți ulei și căliți ceapa tocată mărunt. Apoi adăugați roșiile în bulion, vinul, zahărul, sarea și piperul. Lăsați toate aceste ingrediente să fiarbă, pentru aproximativ 20 de minute. 

După aceea, puneți chiftelele în sos  și mai lăsați-le să fiarbă pentru încă 20-30 de minute. 

Ingrediente pentru sosul de muștar:

Reteta sos de rosii pentru chiftele

  • 50 g făină
  • 50 g unt gras
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper
  • 100 ml smântână dulce pentru frișcă
  • două linguri de muștar 

Într-o tigaie, puneți untul să se topească, adăugați făina, sarea și după aceea, începeți să turnați laptele, puțin câte puțin. Lăsați sosul să fiarbă pentru aproximativ 10 minute, iar apoi adăugați în el smântâna și muștarul. Amestecați foarte bine și mai lăsați sosul pe foc pentru câteva minute. După aceea, turnați sosul fierbinte peste chiftele



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Care este garnitura potrivită pentru CHIFTELE

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies