Atunci cand vine vorba despre hainele pentru nou nascuti, mamicile au multe intrebari.
Bebelusii sunt sensibili, asa ca necesitatile lor sunt diferite fata de cele ale unui adult. De aceea, orice mamica responsabila va alege hainutele puiului ei, in functie de recomandarile medicilor pediatri.
Iata ce raspunsuri au oferit specialistii la cele mai frecvente intrebari despre vestimentatia nou nascutilor:
Ce material textil este recomandat?
In primii ani de viata, copiii au pielea subtire si fina, asa ca trebuie sa poarte articole realizate dintr-un material de calitate superioara, asa cum este bumbacul.
In plus, daca vei achizitiona haine nou nascuti din bumbac, il vei feri pe ghemotocul tau de alergii, iritatii sau alte probleme la nivelul pielii. Acest material iti va fi de mare folos si tie, deoarece este usor de intretinut.
Cum sa alegi marimea hainutelor?
In niciun caz nu trebuie sa te ghidezi dupa faptul ca puiul tau va creste repede, asa ca mai bine optezi inca de la inceput pentru haine nou nascuti in marimi mai mari decat are nevoie momentan.
Bebelusii necesita confort maxim, asa ca articolele pe care le poarta nu trebuie sa le fie prea largi, dar nici prea stramte.Inainte sa-i completezi garderoba, masoara-l pe micut pentru a vedea care este marimea potrivita pentru el. Fiecare copilas are propriul ritm de dezvoltare, asa ca exista posibilitatea sa nu i se potriveasca marimea standard conceputa pentru varsta lui.
Cum sa-i speli hainutele?
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Exista cateva sfaturi simple de care ar trebui sa tii cont:
- Spala toate hainele inainte sa-l imbraci pe micutul tau cu ele. Pana sa ajunga la tine, articolele vestimentare au trecut prin mai multe maini sau locuri, motiv pentru care este important sa fie igienizate corespunzator.
- Citeste instructiunile de pe eticheta hainelor si tine cont de ele.
- Foloseste un detergent destinat articolelor pentru bebelusi. Pentru a proteja pielea celui mic de probleme, este important ca detergentul sa nu contina parfum sau coloranti.
- Separa hainele micutului tau. Pentru a-l feri de bacterii, nu trebuie sa speli piesele lui vestimentare odata cu hainele tale.
- Daca este posibil, lasa hainele sa se usuce la soare, deoarece razele solare joaca rolul unui dezinfectant natural.
- Nu este recomandat sub nicio forma sa folosesti inalbitori. Aceste produse contin substante chimice, foarte daunatoare pentru pielea celor mici.
Cat de des ar trebui sa speli hainele bebelusului tau?
Chiar daca multe dintre petele care apar pe anumite haine nou nascuti pot fi indepartate manual, este indicat sa speli articolele dupa fiecare purtare. Acesta este si unul dintre motivele pentru care ar trebui sa alegi haine de calitate superioara: ele nu se vor decolora sau deteriora, chiar daca le vei curata frecvent.
Asadar, daca iti doresti sa achizitionezi pentru prichindelul tau haine nou nascuti de calitate superioara, alege liloo.ro – un magazin online care confectioneaza articole vestimentare din bumbac 100% natural. Aici vei gasi o gama diversificata si preturi de nerefuzat!