Începând de miercuri, în Ucraina a reintrat în vigoare carantina adaptivă.
Ucraina a reintrat, de curând, în carantină adaptivă, ceea ce înseamnă că vor fi introduse gradual restricțiile, pe nivelurile „verde”, „galben”, „portocaliu” și „roșu”.
Din data de 24 februarie și până pe 30 aprilie, va intra în vigoare carantina adaptivă în Ucraina, ca urmare a creșterii numărului de infectări cu virusul SARS-COV-2.
Doar duminică au fost semnalate 4500 de infectări, până astăzi numărul ajungând la 5850.
Numărul total al cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în Ucraina a ajuns la 1.317.649, iar cel al deceselor a urcat la 25.461. Regiunile ucrainene care înregistrează cea mai mare creștere a cazurilor de COVID-19 sunt Ivano-Frankivsk, Kiev, Cernăuți și Transcarpatia.
Citeste si: COVID-19 România: Revenim la carantina zonală sau regională? Ce spune Raed Arafat?
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Măștile cu supapă nu sunt recomandate! Ce anunță Ministerul Sănătății?
Ministerul Sănătății a făcut un anunț important și totodată neașteptat despre măștile cu supapă. Oficialii au dărâmat mitul conform căruia acest tip de mască ar fi mai eficient în lupta împotriva coronavirusului.
„Sunt recomandate măștile cu supapă împotriva COVID-19? Nu, măștile cu supapă nu sunt recomandate pentru a fi utilizate în contextul pandemiei de coronavirus. Aceste măști sunt destinate lucrătorilor industriali pentru a preveni respirația prafului și particulelor în timp ce supapa se închide la inhalare. Cu toate acestea, supapa se deschide la expirare, permițând virusurilor să treacă prin deschiderea supapei”, se arată pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății.
Tratament minune anti-COVID, descoperit într-un spital din Tel Aviv: „Se folosește sub formă de inhalații”
A fost descoperit un tratament minune împotriva coronavirusului în Spitalul Ichilov din Tel Aviv. Doctorul personal al premierului Benjamin Netanyahu a declarat pentru Gândul.ro că este vorba despre medicamentul EXO CD-24, ce conține o substanșă proteică folosită în cercetările despre cancer.
Citeste si: Se anunță valul trei al pandemiei de Coronavirus! Raed Arafat, declarațiile momentului!
„Un profesor de la acest spital a folosit această substanță proteică, folosită mai mult pentru cercetarea cancerului, pe 30 de pacienți cu COVID-19, cu o formă de boală medie spre severă, ce nu erau dependenți de oxigen. În două zile, acești bolnavi au reacționat extraordinar și în patru zile deja 29 dintre ei au fost acasă.