Rețetele cu fructe de mare sunt rapide și au puține calorii. Noi am găsit cele mai ușoare 3 astfel de rețete, perfecte pentru masa de prânz sau pentru cină.
Atunci când vreți să faceți ceva rapid pentru masa de seară, dar să fie și delicios, în același timp, fructele de mare reprezintă cea mai bună soluție. Le puteți prepara în foarte multe feluri și nu aveți de ce să vă îngrijorați în ceea ce privește silueta. Fructele de mare sunt sărace în calorii.
Rețete simple cu fructe de mare
Creveți, languste, stridii, homari, crabi, scoici, sepii sau caracatițe.
Marele avantaj al rețetelor cu fructe de mare este că se prepară imediat și astfel îi veți putea servi pe cei dragi cu un preparat rafinat, dar extrem de gustos și sățios.
Astăzi vă dezvăluim cele mai simple 3 rețete de preparate care conțin fructe de mare. Dintre toate, pastele cu fructe de mare se prepară cel mai repede și chiar nu aveți cum să dați greș.
Paste cu fructe de mare
Ingrediente:
- 400 g paste
- două linguri ulei măsline
- căței de usturoi
- fulgi de ardei iute sau ardei iute
- 80 ml vin alb
- 250 g roșii cherry
- 450 g fructe de mare
- 4 linguri smântână de gătit
- o legătură de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeți pastele, conform instrucțiunilor de pe pachet. Între timp, pregătiți fructele de mare, ca să fie gata odată cu pastele. Într-o tigaie, puneți puțin ulei și adăugați cățeii de usturoi, pe care i-ați pisat înainte, și fulgii de ardei iute sau ardeiul iute, tocat.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Apoi adăugați roșiile cherry, tăiate în sferturi și la final, puneți și fructele de mare.
Toate aceste ingrediente trebuie lăsate să se călească pe foc mic.După câteva minute, adăugați vinul și dați focul mare, pentru ca acesta să se evapore. Puneți și smântâna pentru gătit și mai lăsați pe foc doar câteva minute. La final, potriviți de sare și de piper. Scurgeți pastele de apă, apoi adăugați compoziția de fructe de mare și amestecați bine. Acest preparat se servește cu pătrunjel verde deasupra.
Fructele de mare, delicioase și ușor de preparat
Dacă vreți să mâncați fructe de mare, dar nu vă doriți să le combinați cu paste, atunci le puteți prepara simple, cu diverse sosuri. Aveți grijă ca atunci când preparați fructe de mare să nu le fierbeți foarte mult, pentru că vor deveni cauciucate.
Fructe de mare în sos de roșii
Ingrediente:
- 100 ml vin alb
- 400 g de fructe de mare congelate
- două roșii
- un ardei iute
- 5 căței de usturoi
- ulei de măsline
- sare
Mod de preparare:
În primul rând, dezghețați fructele de mare și apoi spălați-le foarte bine.
Într-o tigaie, puneți ulei la încins și prăjiți pentru câteva minute fructele de mare.Adăugați roșiile, pe care le decojiți înainte, și ardeiul, tocat mărunt sau tăiat în rondele. Apoi turnați vinul și lăsați să fiarbă pentru aproximativ 30 de minute.
La final, adăugați usturoiul pisat și potriviți de sare și de piper.
Fructe de mare cu sos de smântână
Ingrediente:
- 400 gr fructe de mare congelate
- ulei de măsline
- vin alb
- doi căței de usturoi
- o jumătate de lingură de făină
- smântână
- boia dulce
- piper
Mod de preparare:
Dezghețați fructele de mare și spălați-le foarte bine. Într-o tigaie, puneți ulei la încins și prăjiți pentru câteva minute fructele de mare.
Adăugați și usturoiul pisat, apoi vinul și acoperiți tigaia cu un capac. Scoateți fructele de mare, iar în sosul care a rămas puneți un amestec din făină, apă și smântână. Amestecați mereu în sos, ca să nu se lipească. În acest sos se adaugă fructele de mare.