Rețeta gustoasă de plăcintă cu varză la cuptor ce o să-ți satifacă toată papilele gustative!
Plăcintă de varză cu foietaj este o rețetă ce o vei iubi de la prima degustare și o să fie cerută mereu în familie pentru a fi din nou gătită. Umplutura are o aromă specială ce o să poată cuceri și cel mai mofturos membru, în privința mâncării. Pentru a economisi din timp, puteți folosi foi congelate cumpărate direct de la magazin. Nu implică mulți bani pe ingrediente și este gata într-un timp foarte scurt pentru servire.
Ingredientele pentru plăcinta cu varză la cupor:
- 1 pachet foietaj congelat
- 1 varză mică mărunțită
- 1 morcov ras
- 2 cepe cubulețe
- 2 linguri unt
- 3 linguri de apă
- 1 lingură ulei
- sare și piper după gust
- mărar proaspăt tocat
- 1 ou bătut pentru a unge foietajul
Citeste si: Rețetă ușoară de plăcintă cu brânză și mărar
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Cea mai bună tartă cu brânză dulce. Ingrediente și mod de preparare
Modul de preparare pentru plăcintă cu varză
Începeți în a pregăti umplutura de varză. Căliți câteva minute, într-o tigaie, ceapă tocată mărunt și morcovul cu untul până când încep să se caramelizeze. Adăugați uleiul și varza mărunțită și amestecați până se omogenizează toate ingredientele.
Țineți amestecul pe foc mic aproximativ 15 minute. În situația în care amestecul se usucă, adăugați puțină apă. Adăugați mărar și sare și piper după gust și lăsăți-l deoparte pentru a permite să se răcească puțîn. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade și folosiți o tavă mare. Cea mai ușoară metodă ce poate fi folosită de orice persoană care nu este o gospodină desăvârșită este să rulați foile cu umpluturra că pe un ștrudel.Luați câteva foi și adaugati amestecul asftfel încât să nu fie prea multă umplutură. Echilibrați cantitatea în funcție de câte bucăți doriți să faceți. Rulați foietajul cu plăcinta de varză și ungeti pe deasupra lor cu un ou bătut bine. Țineți-le la cuptor până se rumenesc, timp de 40 minute.
Poftă bună!