Pizza cu ciocolată este tot ceea ce vă puteți dori. Aluat pufos de pizza și multă cremă dulce de ciocolată, în același loc. Iată cum se prepară acest desert spectaculos.
În ultima perioadă, a început să fie la modă un desert la care nimeni nu s-ar fi gândit până acum câțiva ani. Este vorba despre două dintre cele mai apreciate delicii culinare, combinate în aceeași farfurie: pizza și ciocolată. Ce v-ați putea dori mai mult?
Pizza cu ciocolată, un vis devenit realitate
Pizza este una dintre mâncărurile cele mai îndrăgite în toată lumea.
Ce ați spune dacă le-am combina pe cele două? Fără îndoială, ar ieși cel mai spectaculos desert posibil. Încercați și dumneavoastră această rețetă și vă garantăm că nu o să regretați.
Pizza cu ciocolată este absolut demențială! Și ca să fie o pizza, în toată puterea cuvântului, topping-ul nu are cum să lipsească.
Puteți să vă completați ”opera de artă” și cu multă frișcă deasupra. Sună bine, nu-i așa?
Ingrediente pentru blatul de pizza
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- 240 ml de unt topit
- 300 g zahăr tos
- esență de vanilie
- 4 ouă
- 180 g făină
- 120 g pudră de cacao
- un praf de sare
Ingrediente pentru sosul de ciocolată
- 250 g de cremă de brânză
- 300 g de Nutella
Ingrediente pentru jeleul de fructe
- 120 ml apă
- o linguriță de amidon
- o lingură de zahăr
- o lingură de gem de căpșune
Ingrediente pentru topping
- 100 g căpșune
- 100 g afine
- 100 g zmeură
- 100 g fulgi de ciocolată
- 1-2 linguri de lapte
Cum se prepară pizza cu ciocolată
Într-un vas, mixați untul cu zahărul, până obțineți o spumă. Adăugați apoi esența de vanilie și ouăle și mixați în continuare. Trebuie să obțineți o cremă omogenă.
Puneți și făina, dar și cacaoa, și amestecați cu o spatulă, până când toate ingredientele vor fi încorporate. Aluatul astfel obținut îl veți turna într-o formă rotundă, pe care ați tapetat-o înainte cu hârtie de copt.
Băgați forma în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 20 de minute. Între timp, pregătiți sosul de ciocolată. Pentru asta, trebuie doar să amestecați Nutella cu crema de brânză, cu ajutorul unui mixer.
Apoi, faceți și jeleul de fructe. Puneți într-o crăticioară apa, amidonul și zahărul și lăsați-le pe foc mic, în timp ce amestecați în permanență. Gemul de căpșune se adaugă la final.
Amestecați bine, până veți obține un jeleu, pe care trebuie să-l lăsați să se răcească.După ce blatul de pizza s-a răcit, puneți peste el sosul de ciocolată, apoi așezați fructele și deasupra jeleul răcit. Fulgii de ciocolată se topesc în lapte și cu sosul obținut se stropește pizza .
Înainte de a fi consumată, pizza cu ciocolată trebuie să stea la frigider, măcar o oră.
Ce beneficii aduce cocumul de ciocolată
„Ciocolata nu este doar o plăcere ci şi o sursă excelentă de minerale, antioxidanţi şi amine cu acţiune tonică asupra sistemului nervos. Ciocolata are doar efecte benefice şi nici nu îngraşă dacă e consumată cu moderaţie.
O precizare merita făcută: indiferent de tipul de ciocolată conţinutul de calorii e acelaşi, în medie 540-560 cal/100g. E adevărat, ciocolata neagră (cu multă cacao) e mai concentrată în nutrienţi benefici, dar de îngrăşat îngraşa la fel! Boabele de cacao sunt cele care conţin multă grăsime şi calorii, de aceea ciocolata cu 80% cacao are peste 600cal/100g.
O banală ciocolata cu lapte, cu nuci, alune sau stafide e la de calorica ca o ciocolată cu 70% cacao. Dacă alegeţi ciocolata neagră pentru conţinutul de antioxidanţi e ok, dar dacă o mâncaţi crezând că nu îngraşă vă păcăliţi.
Mâncaţi ciocolată care va place, nu e nevoie să o alegeţi pe cea amară ca să nu vă mustre conştiinţa:) Câtă vreme caloriile sunt cam aceleaşi în orice sortiment de ciocolată important e să vă limitaţi la câteva pătrăţele, altfel îngraşa tare- chiar neagră şi amară de-ar fi!
Din punct de vedere nutritiv boabele de cacao conțin 50-57% grăsimi (unt de cacao), 12% fibre și 5-7% proteine. Din acest unt de cacao, amestecat cu pulbere de cacao, zahăr, vanilie, lapte și alte mirodenii, ia naștere ciocolată. Dar nu macronutrienții dau valoare ciocolatei, ci oligoelementele precum minerale, amine cu efect euforizant și alcaloizi cu efect stimulant. Ciocolata neagră posedă o acțiune antioxidantă ieșită din comun datorită polifenolilor ce pot reprezenta 12-48% din greutatea bobului de cacao. Un singur pătrățel de ciocolată neagră cu 70% cacao conține de două ori mai mulți polifenoli decât un pahar de vin roșu și are un efect antioxidant identic cu o ceașcă de ceai verde corect infuzat. Iar când spui “antioxidant”, spui protecție împotriva bolilor și a îmbătrânirii (inclusiv cea cerebrală), scăderea riscului de cancer și a incidenței bolilor cardiovasculare”, a declarat Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook.