Fructele confiate se pot face și acasă. Stați liniștite, pentru că și fructele dumneavoastră vor ieși exact ca cele care se găsesc în comerț.
Atunci când aveți poftă de ceva dulce, fructele confiate reprezintă o alternativă mai sănătoasă la dulciurile din comerț. Ca să fiți sigure că știți ce mâncați, puteți face și dumneavoastră acasă fructe confiate. Ies extraordinar de bune!
Cea mai simplă rețetă de fructe confiate
Citeste si: DESCOPERĂ: La ce temperatură se coace checul
Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe grâul pentru COLIVĂ
Ce este confierea
Fructele confiate se pot consuma simple, pe post de gustări, sau pot fi adăugate în diverse prăjituri, fursecuri sau chiar în torturi.
Ce înseamnă, de fapt, un fruct confiat? Ei bine, răspunsul este simplu. Pentru a le confia, fructele trebuie fierte într-un sirop de zahăr .
Dacă v-ați hotărât să încercați și dumneavoastră acasă rețeta de fructe confiate, fiți foarte atente să nu le transformați în dulceață!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Preparate acasă, aceste fructe sunt mult mai sănătoase, pentru că nu le veți adăuga niciun fel de colorant artificial și nici nu veți exagera cu zahărul.
Spre deosebire de cele din comerț, fructele confiate preparate acasă vor avea o culoare mai palidă, dar cu siguranță vor fi mai bune pentru silueta și pentru organismul dumneavoastră.
Ingrediente fructe confiate:
- un kg de coajă de portocală, cireșe, vișine, pere, coajă de lâmăie, caise
- 1,5 kg zahăr
- 1,5 litri de apă
- zeamă de lămâie
Cum se fac acasă fructele confiate
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce poți înlocui AMIDONUL
În primul rând, trebuie să știți că va dura destul de mult, până veți reuși să confiați fructele acasă. Este un procedeu mai migălos, așa că înarmați-vă cu răbdare.
Dacă alegeți să confiați coji de portocală sau de lămâie, acestea trebuie tăiate în fâșii mai subțiri.
Cojile de portocală sau fructele se țin în apă rece, cel puțin două zile. Apa trebuie însă schimbată de câteva ori pe zi. După această perioadă, puneți fructele să fiarbă. Cojile trebuie fierte mai mult, până se vor înmuia.
După aceea, le scurgeți foarte bine și le puneți măcar două ore în apă rece. Stoarceți foarte bine cojile sau fructele de apă. Într-o cratiță antiaderentă, puneți fructele sau cojile și turnați peste ele un sirop, făcut din apă, un kilogram de zahăr și zeamă de lămâie.
Lăsați totul pe foc mic, până dă în câteva clocote. Apoi, stingeți focul și lăsați compoziția să stea așa, peste noapte.
A doua zi, scurgeți siropul, adăugați în el încă 200 de grame de zahăr și puneți-l pe foc, să mai dea în câteva clocote. După aceea, îl turnați peste coji sau peste fructe și puneți din nou pe foc.
Trebuie să repetați acest procedeu de patru ori, dar fără să mai puneți zahăr. Doar ultima dată când faceți asta, puneți și restul de 300 de grame de zahăr.
Trebuie să obțineți un sirop ca cel de dulceață. Turnați compoziția fierbinte în borcane, pe care le veți închide ermetic.