Avem pentru tineo reteta delicioasa de peste, pe care o vor manca garantat si cei carora nu le place pestele in mod deosebit.
File de pește în crustă crocantă! Avem pentru tineo reteta delicioasa de peste, pe care o vor manca garantat si cei carora nu le place pestele in mod deosebit. Este un preparat crocant si delicios, perfect pentru o masa in familie. Aceasta retetacu siguranta va fi si pe placul copiilor, in special pentru ca aduce a fish & chips si poti complimenta pestele cu o portie delicioasa de cartofi prajiti si un sos Remoulade langa.
Ce ingrediente ai nevoie pentru a pregati file de peste in crusta crocanta
Pentru a pregati aceasta reteta ai nevoie de 4 bucati de file de peste, care reprezinta aproximativ 200 de grame, un ou, doua linguri cu mustar de masa, o jumatate de lingurinta cu sare, o cana si jumatate cu fulgi de cartofi pentru piure, un sfert de cana cu ulei pentru prajit, 300 de grame de cartofi pe care sa ii pregatesti sub forma de cartofi prajiti, sos Remoulade, lamaie.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Rețetă de scovergi cu cartofi în aluat. Este foarte sățioasă
Cum pregatesti file de peste in crusta crocanta
Dificultatea de preparare a acestei retete este una usoara. Timupl de preparare a retetei este de 30 de minute.
Din ingredientele mai sus mentionate poti pregati 4 portii. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa bati impreuna oul, mustarul si sarea intr-o farfurie intinsa. Pune apoi fulgii de cartofi intr-un bol adanc. Pregateste o tigaie in care sa incingi uleiul la foc mediu. Pregateste fileurile de peste rostogolodu-le prin amestecul de ou, apoi trece-le prin fulgii de cartofi, avand grija sa acoperi pestele cu fulgi pe toate partile. Daca vrei ca pestele sa fie si mai crocant de atat, da iar prin ou si apoi din nou prin fulgii de cartofi. Se va forma astfel o crusta mai groasa. Prajeste apoi fileurile de peste astfel pregatite timp de aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand crusta este rumenita si aurie. Prajeste apoi cartofii pai drept garnitura. Pofta buna!